‘The Crown’ ziet gigantische stijging in aantal kijkers na overlijden Queen Elizabeth

Het overlijden van de Britse Queen Elizabeth II heeft gezorgd voor een gigantische stijging in het aantal kijkers van Netflixreeks The Crown. Die reeks volgt het leven van de Britse monarch vanaf de jaren 40 tot de recente decennia. Sinds het overlijden van Queen Elizabeth besloten veel mensen om de reeks te (her)bekijken.

De Netflixreeks The Crown volgt al vier seizoenen lang het leven van Queen Elizabeth. De reeks startte zo eind de jaren 40, en bij het vierde seizoen zijn we al aanbeland in de jaren 90. Het vijfde seizoen zal de reeks tot het turbulente einde van de jaren 90 brengen, waarbij Diana om het leven kwam.

The Crown

Door het overlijden van Queen Elizabeth besloten heel wat mensen om de reeks over haar leven te (her)bekijken. In het Verenigd Koninkrijk ging het zo om een stijging van maar liefst 800 procent. Wereldwijd gezien gaat het om een verviervoudiging van het aantal kijkers tijdens het afgelopen weekend.

Ook in ons land wordt The Crown fel (her)bekeken. De reeks is zo momenteel te vinden op plaats 4 in de top 10 met meest bekeken reeksen op Netflix. Wereldwijd is The Crown te vinden op plaats 2 en moet het enkel Cobra Kai, waarvan afgelopen vrijdag het vierde seizoen verscheen, voorlaten.

Seizoen 5

In november verschijnt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. Daarin zullen we voor het eerst Imelda Staunton te zien krijgen in de rol van Queen Elizabeth II. Zij neemt de fakkel over van Olivia Colman, die de Queen belichaamde in de afgelopen twee seizoenen van de reeks.

Het vijfde seizoen zal gaan over de jaren 90. Deze periode in de Britse geschiedenis werd fel overschaduwd door het overlijden van Princess Diana in een auto-ongeluk op 31 augustus 1997. Het zesde seizoen van The Crown werd ook al aangekondigd en wordt momenteel gefilmd. De opnames werden door het overlijden van Queen Elizabeth wel tijdelijk stilgelegd. Het zesde seizoen zou het laatste worden en eindigen in de vroege jaren 2000.

Bekijk hier nog eens de trailer van het vierde seizoen van The Crown:

The Crown is een van de reeksen in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...