‘Squid Game’ seizoen 2 kondigt nieuwe castleden aan

Het tweede seizoen van de succesreeks Squid Game komt dichterbij. Om ons warm te maken voor dat langverwacht vervolg heeft Netflix alvast de namen vrijgegeven van enkele nieuwe castleden.

Het was al enige tijd stil rond het tweede seizoen van Squid Game. Dat vervolg op de gigantisch succesvolle reeks zou in de loop van 2024 verschijnen op Netflix. Dat betekent dus dat de productie volop aan de gang is. Op zijn jaarlijkse fanevent Tudum heeft de streamingdienst daarom voor het eerst met officiële informatie gekomen over dat nieuwe seizoen.

Terugkerende acteurs

De promospot van Netflix begon met enkele beelden uit het eerste seizoen. Daarna krijgen we vier acteurs te zien die zullen terugkeren in het tweede seizoen. Het gaat hierbij uiteraard om hoofdrolspelers Lee Jung-jae, die de rol speelt van Seong Gi-hun, ofwel speler 456. Hij won het dodelijke spel in het eerste seizoen van Squid Game en leek – met rode haren – op wraak belust.

Daarnaast zien we ook Lee Byung-hun, die in de reeks Front Man speelt. Van hem kwamen we eerder al te weten dat hij in het verleden ook ooit het spel heeft gewonnen. Hoe hij daarna bij de organisatie betrokken is geraakt, is niet geweten. Daarnaast ontdekten we ook dat Frant Man, ook bekend als Hwang In-ho, de broer is van politieagent Hwang Jun-ho, gespeeld door Wi Ha-jun. Ook hij keert al zeker terug in seizoen 2. Tot slot zal ook Gong Yoo terugkeren. Hij had in het eerste seizoen een kleine rol als ‘salesman’, de man die nieuwe kandidaten ronselt.

Nieuwe castleden

Naast deze vertrouwde namen zullen er in het tweede seizoen van Squid Game ook enkele nieuwkomers zijn. Zij worden in de aankondiging van Netflix voorgesteld als “new players“. Of zij ook effectief deelnemers zullen zijn aan een nieuwe versie van het lucratieve, maar zeer dodelijke spel is wel nog niet duidelijk, al lijkt de kans groot.

De eerste nieuwkomer in de cast is Yim Si-wan, een naam die eerder al genoemd werd. Hem kan je kennen van onder andere de film The Attorney en de series Misaeng: Incomplete Life en Reply 1997. Yim Si-wan was ook actief als zanger in de boyband ZE:A. De volgende is Kang Ha-neul. Ook hij was te zien in Misaeng: Incomplete Life, maar ook in onder andere The Heirs en When the Camellia Blooms.

Een andere nieuwe naam is Park Sung-hoon. Hij is vooral bekend van de populaire Netflixserie The Glory, waarin hij Jeon Jae-joon speelt. Tot slot krijgen we ook nog Yang Dong-geun te zien. Op Netflix was hij eerder al te zien in de film Yaksha: Ruthless Operations.

Bekijk hier de aankondiging van Squid Game: Season 2:

Meer
Lees meer...