Opnames ‘Squid Game’ seizoen 2 gaan deze zomer van start

We weten nu al meer dan een jaar dat er een tweede seizoen komt van Squid Game. Maar voorlopig is het nog gokken naar wanneer dat seizoen zal verschijnen. Hoofdrolspeler Lee Jung-jae (Seong Gi-hun) heeft nu wel verklapt wanneer de opnames van start zullen gaan. En daardoor kunnen we nu al een gokje wagen naar de releasedatum van het vervolg op de razend populaire reeks.

In september 2021 verscheen het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. In sneltempo groeide die reeks uit tot de grootste reeks ooit op de streamingdienst, met cijfers die tot op heden niet geëvenaard werden.

Squid Game seizoen 2

Al snel nadat het eerste seizoen verscheen, bevestigde Netflix de komst van een tweede seizoen van Squid Game. Daarover kwamen we de afgelopen maanden al verschillende dingen te weten. Zo zullen naast hoofdrolspeler Lee Jung-jae ook Lee Byung-hun (The Front Man) en Gong Yoo (The Sales Man) terugkeren. In een interview met het Zuid-Koreaanse Ilgan Sports verklapte Lee Jung-jae nu een deel van de planning voor het tweede seizoen.

“De opnames van Squid Game seizoen 2 zullen deze zomer van start gaan en de opnames zullen waarschijnlijk 10 maanden duren. We werkten ook 10 maanden aan het eerste seizoen, maar daar kwamen vertragingen bij door Covid-19. Maar aangezien het tweede seizoen grootschaliger zal worden, zal het waarschijnlijk langer duren om het af te werken.” Met deze planning in het achterhoofd zullen we het tweede seizoen van Squid Game dus ten vroegste in het voorjaar van 2024 mogen verwachten. Maar waarschijnlijk zal het najaar realistischer zijn.

Lee Jung-jae kijkt alvast uit naar de opnames. Want hij zal voor het eerst samen spelen met Lee Byung-hun (The Front Man). “Ik denk dat wij de centrale figuren zullen worden in het vervolg. Het is de eerste keer dat ik echt zal samenwerken met Lee Byung-hun. We werkten in het verleden al samen aan de serie White Nights 3.98, maar toen hadden we geen scènes samen.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Squid Game:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...