‘Squid Game’ seizoen 2 krijgt officieel groen licht: Killerrobot krijgt vriendje en nog een geliefd personage keert terug

Met een kort filmpje en de woorden “Red light … GREEN LIGHT!” heeft Netflix bevestigd dat de Zuid-Koreaanse topreeks Squid Game officieel een vervolg krijgt. Om dat nieuws te vieren heeft regisseur Hwang Dong-hyuk nog een paar hints over dat tweede seizoen gelost.

Geweldig nieuws voor fans van Squid Game want de Zuid-Koreaanse reeks krijgt officieel een tweede seizoen. Het nieuws werd eigenlijk eerder al bevestigd door regisseur Hwang Dong-hyuk, maar er waren nog discussies aan de gang over het budget. Die zijn nu afgerond waardoor het tweede seizoen er dus zeker komt.

De terugkeer van de Sales Man en een liefje voor Young-hee

Samen met de aankondiging deelde Netflix ook een statement van Squid Game-bedenker en regisseur Hwang Dong-hyuk. “Er komt een hele nieuwe ronde aan”, zo klinkt het. “Het kostte me 12 jaar om het eerste seizoen van Squid Game tot leven te wekken. Maar het kostte amper 12 dagen om van Squid Game de populairste Netflixreeks ooit te maken.”

“Als schrijver, regisseur en producer van Squid Game wil ik alle fans over de hele wereld van harte bedanken. Bedankt om te kijken naar onze reeks en er zo van te houden.” Vervolgens lost Hwang nog wat informatie over het tweede seizoen. We wisten al dat Gi-hun (Lee Jung-jae) en de Front Man (Lee Byung-hun) opnieuw te zien zullen zijn in het tweede seizoen. Daarnaast verklapt Hwang nu ook dat we “de man in het kostuum met de ddakji” opnieuw mogen verwachten. Hoewel Gong Yoo maar in één aflevering (de allereerste) te zien was, werd hij toch een grote fan favorite. En die zou dus ook opnieuw te zien zijn in het tweede seizoen. Het is daarbij nog niet geweten of zijn rol groter zal worden.

Nog zo’n fan favorite uit de eerste aflevering van Squid Game is killerrobot Young-hee. Zij zal in het tweede seizoen een liefje krijgen, genaamd Cheol-su. Welke rol hij zal spelen, zullen we waarschijnlijk later te weten komen. Hwang liet eerder al weten dat we het tweede seizoen van Squid Game mogen verwachten in het najaar van 2023.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Squid Game:

Squid Game is een van onze favoriete reeksen op Netflix. De volledige top 50 vind je hier.

Meer
Lees meer...