‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk: “Ik verstopte hints voor seizoen 2 in de reeks”

In een nieuw interview met IndieWire heeft Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk vertelt dat hij bewust hints voor het tweede seizoen verstopte in het eerste seizoen van de populaire Netflixreeks. Op dat moment was hij nog niet zeker of Netflix z’n akkoord zou geven voor een tweede seizoen van de reeks. Maar Hwang wilde toch al enkele aanwijzingen voor een mogelijk vervolg meegeven.

Op dit moment is de Zuid-Koreaanse regisseur Hwang Dong-hyuk druk bezig met het schrijven van het tweede seizoen van Squid Game. Dat zou, als alles volgens plan verloopt, in het najaar van 2023 moeten verschijnen op Netflix. In een nieuw interview met IndieWire vertelt Hwang meer over de eerste hints naar dat vervolg van de razend populaire reeks.

Hints in seizoen 1

In het interview vertelt Hwang dat hij toen hij het eerste seizoen van Squid Game schreef nog geen concrete plannen had om een tweede seizoen te maken. Toch verstopte hij al enkele hints naar een mogelijk vervolg in het eerste seizoen. “Ik deed dat zowel voor mezelf als voor de kijker”, vertelt hij daarover. “Voor moest er dan toch een tweede seizoen komen. Deze dingen kunnen uiteindelijk losse eindjes blijven.”

Hwang is momenteel bezig met het uitwerken van het tweede seizoen. “Op dit moment heb ik een grote verhaallijn in gedachten voor het tweede seizoen. Ik ben nu bezig met het structureren van het verhaal en de nieuwe spellen. Wanneer ik daarmee klaar ben kan ik alles gedetailleerder uitwerken.”

Seizoen 2

Hoewel zowel Netflix als Hwang het tweede seizoen van Squid Game al bevestigden, is er nog niets officieel getekend. Dat heeft te maken met het contract van Hwang. Bij het maken van het eerste seizoen lag het prijskaartje van Hwang (en de acteurs uit de reeks) vrij laag, terwijl er geschat wordt dat het succes van Squid Game 900 miljoen dollar (837 miljoen euro) opleverde voor Netflix.

Deze keer zal Hwang dus wat duurder zijn. “Netflix betaalt nu beter”, deelt hij alvast mee. “Ik heb nog niets ondertekend, maar we zitten op dezelfde golflengte. Een tweede seizoen is nodig en komt eraan.” Maar we zullen daar nog minstens een jaar geduld voor moeten hebben.

Meer
Lees meer...