Netflix deelt gesprek tussen Zuid-Koreaanse regisseurs Bong Joon-ho (‘Parasite’) en Hwang Dong-hyuk (‘Squid Game’)

De Zuid-Koreaanse regisseurs Bong Joon-ho en Hwang Dong-hyuk hadden de afgelopen jaren allebei een groot succes te pakken. Bong won de Oscar voor Beste Film met Parasite en Hwang won al verschillende prijzen met zijn succesreeks Squid Game. En nu wist Netflix de twee te strikken voor een video.

Netflix heeft een video gedeeld waarin de Zuid-Koreaanse regisseurs Bong Joon-ho en Hwang Dong-hyuk met elkaar in dialoog gaan. Het succesvolle duo bespreekt het succes van Squid Game en de gelijkenissen tussen de reeks en de film van Bong Joon-ho, Parasite.

Bong Joon-ho en Hwang Dong-hyuk

Het wordt al meteen duidelijk dat de twee regisseurs enorm veel respect hebben voor elkaar. Zo begint het gesprek met Bong die Hwang feliciteert voor de drie SAG-awards die hij met Squid Game won. Daarop reageert Hwang meteen dat dat niet mogelijk was geweest zonder het succes van Bong met Parasite. Waarna Bong benadrukt dat de awards volledig verdiend waren omdat de reeks geweldig is en de acteerprestaties uitstekend.

Vervolgens gaan de twee dieper in op hoe ze acteurs kiezen. Zo laat Bong weten dat hij de personages van Song Kang-ho en Choi Woo-shik in Parasite geschreven had met de twee acteurs in gedachten. Hwang deelt dat hij voor Il-nam (Oh Young-soo) en Sae-byeok (Jung Ho-yeon) bewust geen specifieke acteur in gedachten had. Hij wilde voor beide rollen acteurs gebruiken die minder bekend waren bij het grote publiek, waardoor ze meer voelden als echte mensen. Vervolgens gaat het duo verder in op de acteurs uit Squid Game die allemaal op een perfecte manier hun rol wisten te spelen.

Het duo gaat ook diep in op de emotionele aflevering 6 van Squid Game. Een aflevering die volgens Bong perfect was in verschillende opzichten. Daarnaast discussiëren Bong en Hwang ook over het gebruik van kleuren en hoogtes in Squid Game. De regisseurs halen tot slot de overlap tussen Parasite en Squid Game aan. De muziek uit de film en de serie werd namelijk gemaakt door dezelfde componist, Jung Jae-il. Het hele gesprek is een interessante inkijk in hoe een regisseur kijkt naar een serie.

Bekijk hier het volledige gesprek tussen Bong Joon-ho en Hwang Dong-hyuk:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...