‘Squid Game’ seizoen 2 is nog niet voor meteen

Wie sinds het eerste seizoen van Squid Game al vol spanning zit te wachten op het vervolg zal nog eventjes geduld moeten hebben. Regisseur Hwang Dong-hyuk liet weten dat het vervolg pas tegen het einde van 2024 zal verschijnen.

Fans van Squid Game zullen de komende jaren hun geduld moeten oefenen want het vervolg van de Zuid-Koreaanse reeks zal nog niet meteen te vinden zijn op Netflix. Het tweede seizoen werd al in november 2021 bevestigd, maar zal nog enkele jaren op zich laten wachten.

Eind 2024

Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk was te gast op het MIPTV-festival in Cannes. Daar kreeg hij de vraag wanneer het tweede seizoen van de succesreeks zal verschijnen. Hwang liet daarbij weten dat er nog veel werk aan de winkel is. “Ik moet nog werken aan het tweede seizoen. Hopelijk kan ik het delen met de fans tegen het einde van 2024”.

Op dit moment heeft Hwang nog maar drie pagina’s van het nieuwe script afgewerkt. Daarbij liggen er dus nog veel opties open voor het tweede seizoen. Hwang hintte al verschillende keren naar wat we kunnen verwachten van het tweede seizoen.

Seizoen 2

Hwang liet eerder al weten dat het tweede seizoen zou focussen op Gi-hun na zijn overwinning. “In het eerste seizoen zagen we bij Gi-hun zijn menselijkheid maar in bepaalde situaties naar boven komen. Met andere woorden: zijn menselijkheid wordt op een zeer passieve manier getoond. Maar ik denk dat in het tweede seizoen, door wat hij heeft geleerd tijdens het spel en zijn ervaring in het eerste seizoen, die menselijkheid op een meer actieve manier naar voren zal komen.”

Hij verwees daarbij naar de Front Man (Lee Byung-hun). “Hij was ook een winnaar, maar werd daarna de Front Man. Het is net als Darth Vader in Star Wars. Sommigen worden Jedi en sommigen worden Darth Vader, toch? Ik denk dat Gi-hun misschien door een bepaald cruciaal punt zal gaan, waar hij ook op de proef wordt gesteld”. Onlangs liet hij ook weten dat er een kans is dat Jung Ho-yeon (Kang Saebyeok/Speler nr. 067) toch in het tweede seizoen te zien zal zijn.

Op dit moment werkt Hwang Dong-hyuk ook aan een nieuwe film met als werktitel KO People Club. Hij omschrijft die film als “nog gewelddadiger dan Squid Game“. Het is nog niet duidelijk of die film voor het nieuwe seizoen van Squid Game zal verschijnen.

Bekijk hier nog eens de trailer van Squid Game:

Squid Game is een van de reeksen op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...