‘Squid Game’: Jung Ho-yeon mogelijk toch te zien in tweede seizoen op Netflix

Voor een groot deel van de vele miljoenen kijkers van Squid Game of Netflix was de dood van nummer 67 Kang Sae-byeok een van de meest pijnlijke uit de hele reeks. Actrice Jung Ho-yeon was namelijk in een sneltempo uitgegroeid tot een publiekslieveling. Voor haar vele fans is het dan ook jammer ze in het tweede seizoen niet kan terugkeren, al is daar mogelijk toch een kleine kans toe.

De Zuid-Koreaanse Netflixreeks Squid Game schreef vorige maand geschiedenis op de 28ste Screen Actors Guild Awards. Hoofdrolspelers Lee Jung-jae en Jung Ho-yeon gingen daar namelijk naar huis met de awards voor Beste Acteur in een Dramaserie en Beste Actrice in een Dramaserie. Ze zijn daarmee de eersten ooit die die award krijgen voor een niet-Engelstalige rol.

Brainstormfase

Afgelopen weekend was het in Los Angeles dan tijd voor de Producers Guild of America Awards. Ook daarvoor sleepte Squid Game een nominatie in de wacht, al kon het die niet verzilveren. Op de rode loper vroeg de website Deadline maker Hwang Dong-hyuk naar het meest brandende thema over de Zuid-Koreaanse succesreeks: het tweede seizoen.

Hwang temperde daarvoor de verwachtingen door te zeggen dat er nog niet concreet aan dat vervolg wordt gewerkt. Het programma zit op dit moment vooral in de brainstormfase. “Er zullen meer geweldige games komen, dat is alles wat ik kan zeggen. Ik ben nog niet eens begonnen met schrijven”, zei Hwang.

“Meesten zijn dood, maar …”

Deadline vroeg daarna of er veel personages uit het eerste seizoen zullen terugkeren, al dan niet in flashbacks. “Nee, want de meesten zijn dood”, zei Hwang al lachend. “Maar ik zal iets proberen uitdenken om ze toch terug te brengen in seizoen 2.”

Bij die laatste uitspraak wees hij opvallend naar actrice Jung Ho-yeon, de Noord-Koreaanse vluchtelinge Kang Sae-byeok in de reeks. In het eerste seizoen van Squid Game stierf ze vlak voor het ultieme finalespel. De populariteit van de 27-jarige Jung Ho-yeon is sinds het programma namelijk gigantisch. En dat is best opvallend was het was nog maar haar eerste acteerrol ooit, na een succesvolle carrière als model. “Laten we zeggen dat ze misschien een tweelingzus heeft, je zult het zien”, besloot Hwang.

Meer
Lees meer...