Netflix bevestigt tweede seizoen ‘Squid Game’ en hint op volledig universum rond de reeks

De geruchten rond een tweede seizoen van Squid Game deden al maanden de ronde, maar nu zijn die geruchten ook officieel bevestigd door de Chief Content Officer van Netflix, Ted Sarandos. Dat meldt Variety. Het eerste seizoen kwam in september 2021 uit en klom al snel naar de top als best bekeken Netflixreeks ooit. Fans gingen er dus ook vanuit dat een tweede seizoen niet kon achterblijven. En dat tweede seizoen is nu dus officieel in pre-productie.

De kans is groot dat je de voorbije maanden de reeks Squid Game hebt gekeken. Netflix dropte de serie in september van vorig jaar en de rest is geschiedenis. Het ontplofte als een bom en werd al snel dé hype van 2021. De maskers uit de serie werden gebruikt op Halloween, verschillende YouTubers maakten hun eigen versie van het spel, enzovoort. Redenen genoeg dus om er een vervolg aan te breien.

Records

Een tweede seizoen moest en zou er dus komen. En ook al waren fans zeker van een vervolg, toch heeft Netflix nu pas officieel de komst van een volgende reeks afleveringen bevestigd. Daarbij vertelt de Chief Content Officer, Ted Sarandos, ook dat het “pas het begin is voor Squid Game en het Squid Game-universum”. De fans hebben dus zo te zien nog heel veel om naar uit te kijken. Maar wat Sarandos precies met dat universum bedoelt, dat weet niemand. Of het gaat over meerdere seizoenen, eventuele prequels en sequels, films, merchandise, … zal dus nog moeten blijken.

Wat wel zeker is, is het feit dat het een goede zet is van Netflix om verder te gaan met het concept. Na de release brak de reeks namelijk al enkele records. Zo is het de eerste niet-Engelstalige serie die genomineerd is voor de SAG-Awards, was de reeks ook al genomineerd voor verschillende Golden Globes én verpulverde die ook nog eens het record als best bekeken Netflixreeks ooit. Wij zijn alvast benieuwd naar wat Netflix allemaal van plan is met de Koreaanse hit!

Bekijk de trailer van Squid Game hier:

Bekijk in de tussentijd gerust onze lijst van 15 favoriete Zuid-Koreaanse reeksen op Netflix

Meer
Lees meer...