Left Right
scrollTop top

‘Squid Game’ is de eerste niet-Engelstalige genomineerde voor de SAG Awards ooit


'Squid Game' is de eerste niet-Engelstalige genomineerde voor de SAG Awards ooit
© Netflix

Dat Squid Game dé revelatie van 2021 was, hoeven we je niet meer te vertellen. De reeks werd op relatief korte tijd gelanceerd tot best bekeken Netflixserie ooit, waardoor er ook al snel een tweede seizoen werd aangekondigd. Als kers op de taart is de reeks nu als eerste niet-Engelstalige productie in meerdere categorieën genomineerd voor een SAG (Screen Actors Guild) Award.

Dit weekend waren er de Golden Globes en ook daar was Squid Game genomineerd voor meerdere awards. Toch kon de reeks slechts één prijs mee naar huis nemen, het beeldje voor Beste Mannelijke Bijrol ging namelijk naar acteur O Yeong-su, die Oh Il-nam speelde in de reeks. Maar deze ochtend werd Squid Game nog maar eens gelauwerd en schreef het geschiedenis als eerste niet-Engelstalige genomineerde voor de SAG Awards. Daar kan de serie maar liefst vier beeldjes in de wacht slepen.

Vier kansen

Het meest opvallende is wel dat de meeste nominaties voor de cast zijn en niet zozeer voor de serie. Toch is het een hele overwinning om als Zuid-Koreaanse serie genomineerd te zijn op de SAGs. Geen enkele niet-Engelstalige serie ging hen daarin voor. In de categorieën Beste Acteur en Beste Actrice maken respectievelijk hoofdrolspeler Lee Jung-jae (Seong Gi-hun) en actrice Jung Ho-yeon (Kang Sae-byeok) kans op een overwinning. De volledige cast is ook genomineerd als ‘Beste Cast’ en de reeks is ook in de running voor ‘Beste Stunts’.

De grootste concurrenten voor Squid Game zijn Ted Lasso van AppleTV+ en Succession. Die reeksen wonnen vorige week ook al een Golden Globe. Succession ging daar met vijf beeldjes lopen en Ted Lasso-acteur Jason Sudeikis won in de categorie ‘Beste Acteur’. Ook op de SAG Awards hebben beide series vijf kansen op een overwinning. Of Squid Game ze deze keer wel zal kunnen verslaan, weten we op zondag 27 februari.

Bekijk de trailer van het eerste seizoen van Squid Game hier:

Squid Game al gezien en op zoek naar iets nieuws? Bekijk hier onze 50 favoriete series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…