Hoofdrolspeler Lee Jung-jae over tweede seizoen van ‘Squid Game’: “Daar hoop ik op”

Lee Jung-jae, die als Seong Gi-hun (speler 456) de hoofdrol speelde in het eerste seizoen van Squid Game, zal ook in het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse hitreeks een belangrijke rol spelen. Dat heeft de 49-jarige acteur gezegd in een exclusief gesprek met het magazine People.

Squid Game is ongetwijfeld de verrassing van 2021 op het vlak van series. De Zuid-Koreaanse reeks bereikte maar liefst 142 miljoen huishoudens en werd daarmee de populairste serie ooit op Netflix. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat er een vervolg komt op Squid Game, al heeft de streamingdienst dat zelf nog niet officieel bevestigd.

“Tweede seizoen is onvermijdelijk”

“Een tweede seizoen is in zekere zin onvermijdelijk geworden. Ik herinner me dat toen we aan het filmen waren, ik aan Hwang Dong-hyuk (de scenarist en regisseur van Squid Game, red.) vroeg of er een tweede seizoen zou komen en hij zei: ‘Ik denk het niet. Dat wordt heel moeilijk’. Maar nu kunnen we het niet maken om geen vervolg te maken, niet nadat we zoveel liefde hebben ontvangen van over heel de wereld”, zegt Lee Jung-jae.

De Zuid-Koreaanse acteur geeft toe dat hij het enorme succes van Squid Game niet had verwacht, al voelde Lee naar eigen zeggen wel dat ze iets bijzonders aan ’t maken waren. “Toen we op de eerste dag ‘Red Light, Green Light’ opnamen, zag ik de gigantische Young-hee-robot en 456 mensen in groene trainings rennen voor hun leven. Daar kreeg plotseling het gevoel dat het wel eens heel groot zou kunnen worden”, herinnert hij zich.

Gi-hun in seizoen 2

Dat eerste seizoen van Squid Game eindigde met (spoilers!) Gi-hun, gespeeld door Lee Jung-jae, die besluit om niet op het vliegtuig te stappen naar zijn dochter in Los Angeles. Veel kijkers concludeerden daaruit dat de winnaar van het spel in zijn hoofd de beslissing had gemaakt om wraak te nemen op de makers van het dodelijke spel.

Die veronderstelling lijkt mogelijk ook te kloppen. “Ik heb geen idee wat er zal gebeuren of op welke manier. Het enige wat Hwang me vertelde, is dat Seong Gi-hun in seizoen 2 te zien zal zijn en dat hij weer in de arena zal spelen”, zegt hij. “Ik hoop dat er een soort wending is die voor mij en de kijkers spannend en verrassend zal zijn. Het zou niet leuk zijn als het voorspelbaar wordt.”

Meer
Lees meer...