Lee Jung-jae (‘Squid Game’) krijgt hoofdrol in nieuwe ‘Star Wars’-reeks ‘The Acolyte’ op Disney+

Lee Jung-jae, die je vooral kan kennen van zijn rol als Seong Gi-hun in Squid Game, zal binnenkort te zien zijn in de Disney+-reeks The Acolyte. Het gaat om een reeks uit het Star Wars-universum, waarin Lee een van de hoofdrollen zal spelen.

Lee Jung-jae is al enkele jaren een bekend acteur binnen Zuid-Korea, maar door zijn hoofdrol als Seong Gi-hun in Squid Game maakte de hele wereld kennis met de acteur. Die bekendheid heeft hem nu aan een rol geholpen in een nieuwe reeks uit het Star Wars-universum.

The Acolyte

The Acolyte wordt een mysterie/thriller-reeks die zich afspeelt tijdens de periode van de High Republic. Daarbij wordt, zoals de titel doet vermoeden, een acolyte gevolgd. Dat is iemand die de Force kan gebruiken en die in de leer is bij een meer ervaren Sith Lord. In tegenstelling tot alle andere content die al verscheen binnen het Star Wars-universum, staat The Acolyte volledig los van de Skywalker-saga.

Lee Jung-jae zal in The Acolyte te zien zijn naast Amandla Steinberg (The Hunger Games) en ook Jodie Turner-Smith (Queen & Slim) werd al bevestigd voor de cast. De reeks zal geregisseerd worden door Leslye Headland, die eerder al enkele afleveringen van Russian Doll regisseerde. The Acolyte zou op 11 augustus 2023 verschijnen op Disney+.

Lee Jung-jae maakt dit weekend kans op de Emmy voor Beste Acteur in een Dramareeks voor zijn rol als Seong Gi-hun in Squid Game. Als hij deze award in de wacht sleept, wordt hij de eerste Zuid-Koreaanse acteur die de Emmy voor Beste Acteur wint. Vorige week won Lee Yoo-mi al de Emmy voor Beste Gastactrice in een Dramareeks voor haar rol als Ji-yeong (Speler nr. 240) in Squid Game.

Meer
Lees meer...