Lee Yoo-mi wint als eerste Zuid-Koreaanse actrice Emmy Award voor haar rol in ‘Squid Game’

Gisteren werden de Primetime Creative Arts Emmy Awards uitgereikt. Het gaat daarbij om de artistieke en technische prijzen voor televisiereeksen en -films. Tijdens deze show worden ook de awards voor Beste Gastacteurs en -actrices uitgereikt en daarbij schreef de 28-jarige Lee Yoo-mi geschiedenis.

De Emmy Awards worden tijdens twee verschillende ceremonies uitgereikt. Gisteren vond het eerste deel plaats, de Primetime Creative Arts Emmy Awards. Daarbij ligt de focus op de artistieke en technische prijzen. Op 12 september volgen de Primetime Emmy Awards, waarbij de “grotere” prijzen uitgereikt worden.

Lee Yoo-mi

Adele: One Night Only, The Beatles: Get Back, Euphoria, Stranger Things en The White Lotus werden de grootste winnaars van de avond met elk vijf awards. Daarna volgden Arcane en Squid Game met elk vier award. En een van die vier awards voor Squid Game was heel bijzonder.

De 28-jarige Lee Yoo-mi, die in Squid Game de rol van Ji-yeong (Speler nr. 240) speelde, kreeg de award voor Beste Gastactrice in een Dramareeks voor de aflevering ‘Gganbu’. Daarmee is Lee Yoo-mi de eerste Zuid-Koreaanse actrice ooit die een Emmy in de wacht sleept voor een individuele acteerprestatie. Volgende week kunnen dat er op de Primetime Emmy Awards op slag nog wat meer worden. Lee Jung-jae kan namelijk voor zijn rol als Seong Gi-hun in Squid Game nog de award van Beste Acteur in een Dramareeks mee naar huis nemen. O Yeong-su (Oh Il-nam/Speler nr. 001) en Park Hae-soo (Cho Sang-woo/Speler nr. 218) maken kans op de Emmy voor Beste Acteur in een Bijrol in een Dramareeks. Jung Ho-yeon (Kang Sae-byeok/Speler nr. 067) is genomineerd voor de Emmy voor Beste Actrice in een Bijrol in een Dramareeks.

Bekijk hier nog eens de trailer van Squid Game:

Squid Game is te vinden op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...