‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk lost meer info over inhoud seizoen 2

Hwang Dong-hyuk is op dit moment nog druk aan de slag met het scenario voor het tweede seizoen van Squid Game. De regisseur gaf de afgelopen maanden al met mondjesmaat informatie over wat we mogen verwachten. Dat deed hij nu opnieuw met hints over de verhaallijn van het tweede seizoen.

Hoewel het tweede seizoen van Squid Game pas ten vroegste eind volgend jaar zal verschijnen, weet regisseur Hwang Dong-hyuk wel al waar hij met de reeks naartoe wil. In een nieuw interview verklapte hij zo al wat meer over de inhoud van seizoen 2.

“Op zoek naar menselijkheid”

Op het einde van het eerste seizoen kregen we te zien hoe – de sinds kort roodharige – Gi-hun (Lee Jung-jae) besloot om niet op het vliegtuig richting z’n dochter te stappen. Hij maakte vastberaden rechtsomkeer en leek iets in z’n schild te voeren. In een nieuw interview met Los Angeles Times licht Hwang nu al een tipje van de sluier op over het plan van Gi-hun.

“Het tweede seizoen zal beginnen waar we Gi-hun achterlieten na het eerste seizoen”, verklapt Hwang. “Zonder te veel spoilers te geven, er is een zin die Gi-hun zegt in de laatste aflevering: ‘Ik ben geen racepaard en ik wil weten wie dit met ons gedaan heeft’. Het tweede seizoen zal gaan over die quote. Daarbij zal Gi-hun proberen om te bewijzen dat we inderdaad geen racepaarden zijn, maar dat we allemaal mensen zijn. Daarnaast zal hij ook proberen aan te tonen dat ieder mens goedheid in zich heeft, want dat is de essentie van menselijkheid.” In het interview vertelt Hwang ook dat het tweede seizoen een moeilijkheid met zich meeneemt. “Ik kan niet meer werken aan de persoonlijke ontwikkeling van Gi-hun en da’s een gigantische uitdaging.”

Hwang verklapte eerder ook al dat hij werkte aan nieuwe spellen voor het tweede seizoen. Mogelijk zal Gi-hun dus opnieuw deelnemen of zal hij zoals agent Hwang Jun-ho (Wi Ha-joon) infiltreren in het spel.

Seizoen 2

Hwang benadrukte wel dat Gi-hun ook in het tweede seizoen het hoofdpersonage blijft. Daarnaast werd eerder al bevestigd dat we The Front Man (Lee Byung-hun) en The Salesman (Gong Yoo) terugzien in het tweede seizoen. Hwang teasde in het verleden ook al dat we mogelijk meer te zien zouden krijgen van Kang Sae-byeok aka Speler 067 (Jung Ho-yeon). Daarnaast zullen we ook kennismaken met “heel wat nieuwe personages”.

Squid Game blijft nog steeds de populairste reeks op Netflix ooit. Het vierde seizoen van Stranger Things kwam in de buurt van de hallucinante cijfers van de Zuid-Koreaanse reeks, maar moet zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Op dit moment werkt Netflix ook aan een spelprogramma dat gebaseerd is op Squid Game. De inschrijvingen daarvoor zijn nog steeds open en mensen over de hele wereld kunnen zich inschrijven.

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van Squid Game:

Het tweede seizoen van Squid Game zal vermoedelijk in het najaar van 2023 verschijnen op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...