‘The Witcher’: Netflix deelt nieuwe preview uit derde seizoen

Goed nieuws voor de fans van The Witcher want het eerste deel van seizoen 3 is bijna te zien op Netflix. Om het wachten wat aangenamer te maken, heeft de streamingdienst een previewclip uit dat nieuwe seizoen gedeeld. Daarin zien we hoe Ciri aangevallen wordt en moet verdedigd worden door Geralt en Yennefer.

In december 2019 kwam het eerste seizoen van The Witcher uit. De reeks werd toen aangekondigd als het antwoord van Netflix op Game of Thrones. Hoewel The Witcher meteen veel fans voor zich wist te winnen, kon de serie nooit die extreem hoge verwachtingen inlossen.

Kritiek

Vooral de laatste tijd krijgt The Witcher steeds meer kritiek. Het tweede seizoen, dat in december 2021 op Netflix verscheen, wijkt volgens de fans namelijk te veel af van de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofde eind vorig jaar dat dat in seizoen 3 niet meer het geval zal zijn. Dat zou opnieuw dichter staan bij het bronmateriaal.

Dat derde seizoen zal wel het laatste zijn met Henry Cavill als Geralt of Rivia. Hij gaf namelijk aan te stoppen met de rol en wordt vanaf seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Die ontwikkeling kreeg al meermaals kritiek van de fans van de franchise.

Geralt, Ciri en Yennefer

Maar eerst is het dus een laatste keer tijd voor Henry Cavill in de hoofdrol. Het derde seizoen van The Witcher gaat van start op 29 juni. Nadat we eerder al een trailer kregen, heeft Netflix nu een clip gedeeld van die nieuwe afleveringen. Daarin zien we hoe Ciri, gespeeld door Freya Allan, wordt aangevallen. Alle vorsten, magiërs en beesten van het continent doen er namelijk alles aan om haar te pakken te krijgen.

Geralt van Rivia en Yennefer, gespeeld door Anya Chalotra, doen er echter alles aan om haar te beschermen. Ondertussen moet Yennefer Ciri ook leren haar magische krachten te beheersen. Dit leidt hen naar het beschermde fort van Aretuza, waar ze hopen meer te ontdekken over de ware aard van Ciri’s magie, maar dat draait anders uit.

Bekijk hier de clip van The Witcher seizoen 3:

Deel 1 van The Witcher seizoen 3 verschijnt op 29 juni op Netflix, deel 2 op 27 juli.

Meer
Lees meer...