‘The Witcher’ seizoen 3 zal trouw blijven aan de originele boeken

Het derde seizoen van The Witcher komt er volgende zomer aan. Daarin zal acteur Henry Cavill voor de laatste keer te zien zijn in de rol van Geralt. The Witcher is enorm populair, maar toch is er al even wat kritiek. De serie zou namelijk te veel afwijken van de originele boeken. Maar daar komt, volgens showrunner Lauren Schmidt Hissrich, bij seizoen 3 verandering in.

De nieuwe afleveringen van The Witcher zouden opnieuw meer gaan aansluiten bij de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Dat belooft showrunner Lauren Schmidt Hissrich in een nieuwe post op Instagram. Het derde seizoen zal het laatste van acteur Henry Cavill zijn.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en meest intrigerende series op Netflix. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Op dit moment is het derde seizoen van de serie in postproductie, maar is er nog geen specifieke releasedatum voor de nieuwe afleveringen.

Wat we wel al weten is dat het derde seizoen gebaseerd is op het tweede boek uit de The Witcher-serie van schrijver Andrzej Sapkowski. En wat nu dus ook bekendgemaakt is, is het feit dat seizoen 3 het laatste seizoen wordt met acteur Henry Cavill in de hoofdrol. In het vierde seizoen zal hij worden vervangen door Liam Hemsworth.

Kritiek

Hoewel de eerste twee seizoenen al op heel wat lof konden rekenen, hadden sommige fans toch ook wat kritiek. De serie zou namelijk te hard afwijken van de originele verhalen, waardoor het zijn geloofwaardigheid een beetje verliest. Eerder liet een ex-scenarist van The Witcher al weten dat sommige van zijn collega’s de boeken haatten.

Het feit dat de serie zo hard zou verschillen van het bronmateriaal, zou ook een van de redenen voor het vertrek van Henry Cavill zijn. Hij was namelijk grote fan van het origineel verhaal. Al zal dat origineel verhaal weer een belangrijkere rol gaan spelen in het derde en laatste seizoen van Cavill. Dat laat showrunner Lauren Schmidt Hissrich weten via Instagram.

“Ik heb naar de fans geluisterd”, schrijft ze onder een kritische comment onder haar nieuwste post. “En ik kan al zeggen dat seizoen 3 opnieuw teruggrijpt naar de boeken. De nieuwe afleveringen zullen ook heel wat vragen uit de vorige seizoenen beantwoorden en zullen heel wat speculaties over de huidige situatie achter de schermen tegenspreken. Ik wou dat het er al sneller was.”

Bekijk de Instagrampost van Schmidt Hissrich hier:

Meer
Lees meer...