‘The Witcher’-fans denken echte reden te weten voor vertrek Henry Cavill

Dit weekend kwam Netflix met opmerkelijk nieuws. Acteur Henry Cavill zal namelijk niet meer te zien zijn in het vierde seizoen van de populaire reeks The Witcher. Hij zal vanaf dat seizoen vervangen worden door acteur Liam Hemsworth. Het nieuws sloeg in als een bom bij fans van de serie, die nu denken te weten wat de echte reden is voor Cavills vertrek.

De Britse acteur Henry Cavill is een van de meest gevraagde namen van dit moment. Zijn twee bekendste rollen zijn die van Geralt van Revia in The Witcher en die van Superman in het DC Cinematic Universe. Die laatste rol zal Cavill nu opnieuw op zich nemen, waardoor hij de rol van Geralt moest laten gaan. Althans, dat was de reden die de meeste nieuwssites gaven. Maar daar lijken niet alle fans mee akkoord te gaan.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en intrigerendste series op Netflix. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Op dit moment is het derde seizoen van de serie in postproductie, maar is er nog geen specifieke releasedatum voor de nieuwe afleveringen.

Wat we wel al weten is dat het derde seizoen gebaseerd is op het tweede boek uit de The Witcher-serie van schrijver Andrzej Sapkowski. En wat nu dus ook bekendgemaakt is, is het feit dat seizoen 3 het laatste seizoen wordt met acteur Henry Cavill in de hoofdrol.

“Veranderingen in het verhaal”

Hoewel verschillende bronnen aangaven dat de keuze van Cavill te maken had met zijn rol als Superman in het DC Cinematic Universe, denken fans daar toch anders over. Volgens hen zouden er namelijk enkele problemen geweest zijn achter de schermen van The Witcher.

De aanleiding daarvan is een post van producer Beay DeMeyo. DeMeyo is op dit moment bezig met X-Men ’97 en zei daarover “dat hij enkel schrijvers in zijn team wilde die fan zijn van de franchise”. Daarna haalt hij uit naar The Witcher, waar hij tot voor kort ook producer was. “Ik heb al shows gedaan – vooral The Witcher – waarbij verschillende scenaristen de originele boeken haatten”, schreef hij in een Instagram Story.

Die uitspraak is voor fans van The Witcher voldoende om te weten dat ook Cavill om die reden is gestopt. Het is geen geheim dat de acteur voor de reeks uitkwam al een gigantische fan was van de boeken en de spelletjes. Het feit dat de scenario’s alsmaar verder van dat bronmateriaal zouden vervreemden, zou volgens de fans dus de aanleiding geweest zijn voor de castwissel.

Meer
Lees meer...