Acteur Liam Hemsworth vervangt Henry Cavill als Geralt in ‘The Witcher’: “Een grote eer”

Opvallend nieuws van Netflix dit weekend. Een van de populairste series op de streamingdienst zal er binnenkort namelijk helemaal anders uitzien. De hoofdrol in The Witcher wordt vanaf seizoen 4 niet meer gespeeld door Henry Cavill, maar wel door Liam Hemsworth. Dat maakte Netflix dit weekend bekend. Cavill zou zich namelijk willen focussen op zijn rol als Superman in het DCU.

In het derde seizoen van The Witcher is Henry Cavill nog van de partij als Geralt, maar vanaf seizoen 4 komt daar verandering in. Dit weekend maakte Netflix bekend dat de serie een enorme verandering ondergaat. Vanaf dan zal acteur Liam Hemsworth namelijk de hoofdrol spelen in de reeks. Het nieuws kwam hard aan bij de fans, die nu zelfs van plan zijn om de serie te boycotten. Maar nieuwe hoofdrolspeler Hemsworth kijkt alvast uit naar de nieuwe uitdaging.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en intrigerendste series op Netflix. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Op dit moment is het derde seizoen van de serie in postproductie, maar is er nog geen specifieke releasedatum voor de nieuwe afleveringen.

Wat we wel al weten is dat het derde seizoen gebaseerd is op het tweede boek uit de The Witcher-serie van schrijver Andrzej Sapkowski. En wat nu dus ook bekendgemaakt is, is het feit dat seizoen 3 het laatste seizoen wordt met acteur Henry Cavill in de hoofdrol. Hij zal zich in de toekomst namelijk meer gaan focussen op zijn rol als Superman in het DC Cinematic Universe. Om die reden wordt hij als Geralt vervangen door acteur Liam Hemsworth.

Liam Hemsworth

Acteur Liam Hemsworth zal dus binnenkort in de rol van Geralt van Revia kruipen. Hemsworth is vooral bekend door zijn rollen in onder andere The Hunger Games, The Last Song en Isn’t It Romantic én natuurlijk als broer van Thor-acteur Chris Hemsworth.

Via instagram laat de Australische acteur alvast weten enorm dankbaar te zijn voor de nieuwe kans. “Als een fan van de reeks ben ik in de zevende hemel”, schrijft hij bij een Instagrampost. “Henry Cavill is een fantastische Geralt geweest en het is een eer om zijn job te mogen overnemen voor de komende hoofdstukken.”

Daarnaast uit hij ook nog eens rechtstreeks zijn appreciatie voor Cavill. “Henry, ik ben al jaren fan van jou en ben geïnspireerd door wat jij naar het scherm hebt gebracht. Ik kan niet wachten om in dit nieuwe avontuur te stappen.”

Bekijk de post van Liam Hemsworth hier:

The Witcher staat in onze lijst van 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...