‘The Witcher’: Opnames derde seizoen stilgelegd door coronabesmetting Henry Cavill

Problemen voor de productie van het derde seizoen van The Witcher. De opnames van de prestigieuze Netflixserie zouden namelijk tijdelijk stilgelegd zijn omdat hoofdrolspeler Henry Cavill besmet is geraakt met het coronavirus. Netflix bevestigt dat de opnames zo snel mogelijk hervat worden als alles opnieuw veilig is.

Dat The Witcher niet een van de vele series is die Netflix vroegtijdig zal stopzetten, is al langer duidelijk. De reeks werd ooit gelanceerd als een antwoord op Game of Thrones. Toen sprak de streamingdienst al van meerdere seizoenen. Momenteel zijn dat er dus al twee en wist The Witcher een reeks trouwe fans voor zich te winnen.

Dat showrunner Lauren Schmidt Hissrich nog ideeën genoeg heeft, bleek ook al kort na de release van het tweede seizoen. Toen liet ze namelijk weten dat de scenario’s voor het vervolg al klaar lagen. Dat derde seizoen zou er wel eens heel anders kunnen uitzien, want Netflix kondigde al minstens tien nieuwe castleden aan die hun opwachting zullen maken.

Opnames gepauzeerd

De opnames voor seizoen 3 van The Witcher begonnen in april van dit jaar en zouden normaal afgelopen zijn in augustus of september. Na een weekendje pauze zijn volgens de website Redanian Intelligence de opnames op 25 juli echter niet opnieuw van start gegaan. Navraag leerde hen dat de reden daarvoor een positieve coronatest van hoofdrolspeler Henry Cavill was.

Ook Netflix zelf bevestigde dat. “Het filmen is inderdaad gepauzeerd vanwege COVID. We zullen weer aan de slag gaan van zodra het veilig is om dit te doen”, klonk het daar.

Releasedatum

Of deze korte onderbreking invloed zal hebben op de releasedatum van The Witcher seizoen 3 valt te betwijfelen. Nadat het eerste seizoen eind 2019 verscheen en seizoen twee eind 2021 volgde, verwacht iedereen nu ook opnieuw een pauze van twee jaar. De productie van The Witcher heeft dus nog voldoende tijd om hun achterstand in te halen.

Meer
Lees meer...