‘The Witcher’ seizoen 3 voegt vier nieuwe castleden toe

Opgelet fans van The Witcher, want Netflix heeft wat meer nieuws onthuld over het aankomende derde seizoen van de populaire reeks. Zo zouden acteurs Robbie Amell, Meng’er Zhang, Hugh Skinner en Christelle Elwin zich bij de cast voegen. Dat bevestigde de streamingdienst in een persbericht. Daarnaast komen we ook te weten welke personages ze zullen vertolken.

Robbie Amell, de broer van Arrow-acteur Stephen Amell, Marvelactrice Meng’er Zhang, Christelle Elwin en Mamma Mia! Here We Go Again-ster Hugh Skinner zijn de nieuwste, vaste castleden van het aankomende derde seizoen van The Witcher.

Milva en Gallatin

Actrice Meng’er Zhang kunnen Marvelfans ongetwijfeld herkennen als Xu Xialing uit Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Zij zal de rol van Milva vertolken in seizoen 3 van de hitreeks The Witcher. Milva is een mens geadopteerd door de dryaden van Brokilon Forest en een getalenteerde jageres. Haar skills als boogschutter en haar overlevingsdrang maken haar tot een geduchte tegenstander in het meedogenloze Continent. Dus wie haar tegenkomt, doet dat op eigen risico.

Robbie Amell kan je kennen uit The Tomorrow People, The DUFF, The Flash en recent uit de serie Upload van Amazon Prime Video. Daarnaast is hij het broertje van een andere bekende naam, namelijk Stephen Amell, die we het beste kennen als Arrow. Robbie zal de rol van Gallatin spelen. Gallatin is een geboren vechter en is de leider van een leger van guerrilla Scoia’tael, die vechten namens Nilfgaard. Gallatin is niet bang om zijn waarheid te spreken, maar zijn loyaliteit aan zijn volk brengt hem uiteindelijk in een machtsstrijd met Francesca (Mecia Simson).

Prins Radovid en Mistle

Daarnaast heb je nog de Britse Hugh Skinner (Mamma Mia Here We Go Again!, Falling For Figaro, Fleabag). Hij kruipt in de rol van de playboy prins Radovid, de jongere broer van koning Vizimir (Ed Birch). Met zijn knap uiterlijk en onweerstaanbare charme, verrast Radovid met hoe scherpzinnig hij kan zijn in politieke zaken. En dat gaat allemaal goed en wel totdat er iemand gewond raakt. Skinner was al in het eerste seizoen van The Witcher te zien als Radovid, maar wel slechts in één aflevering. In het derde seizoen lijkt het personage dus een grotere rol te gaan spelen.

Ook actrice Christelle Elwin (Half Bad, Bloods) verscheen heel kort in seizoen 1 van The Witcher als Mistle. Mistle is lid van The Rats, een bende tieners die stelen van de rijken en enkel heel soms geven aan de armen. Ze heeft een harde persoonlijkheid, wantrouwt iedereen en is uit op wraak. Maar een toevallige ontmoeting zal alles voor haar veranderen.

Seizoen 3

De synopsis van het nieuwe, derde seizoen luidt alvast als volgt: “Terwijl vorsten, magiërs en beesten van het Continent strijden om haar te vangen, neemt Geralt Ciri van Cintra mee om onder te duiken. Yennefer, belast met de magische training van Ciri, leidt hen naar het beschermde fort van Aretuza. Daar hoopt ze meer te weten te komen over de krachten van het meisje. In plaats daarvan ontdekken ze een slagveld van corruptie, duistere magie en verraad. Ze moeten terugvechten, alles op het spel zetten – of het risico lopen elkaar voor altijd kwijt te raken.”

De vier nieuwe acteurs voegen zich bij de terugkerende cast uit de vorige twee seizoenen, waaronder uiteraard Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennifer) en Freya Allan (Ciri). Daarnaast zien we ook Joey Batey, MyAnna Buring, Tom Canton, Jeremy Crawford, Eamon Farren, Mahesh Jadu, Terence Maynard, Lars Mikkelsen, Mimî M Khayisa, Royce Pierreson, Wilson Mbomio, Anna Shaffer, Therica Wilson-Read, Cassie Clare, Mecia Simson, Graham McTavish, Bart Edwards, Simon Callow, Liz Carr, Ed Birch en Kaine Zajaz terug.

De opnames van The Witcher seizoen 3 zijn momenteel nog volop aan de gang. Een releasedatum voor dat aankomende seizoen is nog niet bekendgemaakt.

Ondertussen kan je wel nog steeds seizoen 1 en 2 van The Witcher (her)bekijken op Netflix. Of check anders eens onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...