‘The Witcher’ seizoen 3 krijgt nog zes nieuwe castleden bij

Er is weer meer nieuws over het aankomende, derde seizoen van The Witcher. Daarvan zijn de opnames momenteel in volle gang in de Sahara woestijn vlakbij Erfoud, Marokko, en het lijkt er ook op dat The Witcher-familie verder aan het uitbreiden is. Zo zouden er namelijk nog zes nieuwe gezichten te zien zijn in seizoen 3, meldt Redanian Intelligence. Die zes nieuwe castleden zijn acteurs Ryan Hayes, Michalina Olszanska, Kate Winter, Martyn Ellis, Harvey Quinn en Poppy Almond.

Eind april raakte bekend dat Robbie Amell, de broer van Arrow-acteur Stephen Amell, Marvelactrice Meng’er Zhang, Christelle Elwin en Mamma Mia! Here We Go Again-ster Hugh Skinner de nieuwe, vaste castleden zijn van The Witcher seizoen 3. Daar komen nu zes extra namen bij. Die nieuwste toevoegingen aan de cast zijn Michalina Olszanska, Ryan Hayes, Kate Winter, Martyn Ellis, Harvey Quinn en Poppy Almond.

Nieuwste castleden

Er kwam belangrijke kritiek op het tweede seizoen van The Witcher vanuit de Poolse kijkers. Die vonden dat er niet genoeg representatie was van het Poolse volk in de populaire serie. De originele boekenreeks, waarop de Netflixserie gebaseerd is, is namelijk geschreven door de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan vanwege de globale coronapandemie, legde showrunner Lauren Hissrich uit. Daar zou echter verandering in komen in seizoen 3, vandaar dus de recente casting van de Poolse actrice Michalina Olszanska. Zij zal een tovenares spelen en werd al in Wales gespot op de set met mede-tovenaars Mahesh Jadu en Safiyya Ingar. Olszanska was eerder te zien in I, Olga, Carga en de Poolse Netflixreeks 1983 samen met Maciej Musial. Musial speelde de rol van Sir Lazlo in seizoen 1 van The Witcher.

Het tweede, nieuwe castlid, acteur Ryan Hayes, zal de rol van tovenaar Artaud Terranova spelen. In de boeken was Terranova een van de tovenaars die Ciri wou gevangennemen. Hij maakte ook deel uit van de Thanedd coup, een gewelddadige aanslag op de Brotherhood of Sorcerers. Hayes was eerder te zien in de Amazon Prime Video-reeks Carnival Row met Orlando Bloom en Cara Delevingne.

Ook acteurs Harvey Quinn en Poppy Almond zullen een tovenaar en tovenares spelen in seizoen 3. Zij werden namelijk net als Olszanska gespot op de set met de andere tovenaars en tovenaressen uit de reeks. Kate Winter (Boogie Man) zal de rol van Putney vertolken en Martyn Ellis (Doctors) is Barker. Wie Putney en Barker precies zijn, is nog niet geweten.

Seizoen 3

Het derde seizoen van The Witcher wordt momenteel nog gefilmd tot ergens in september 2022 en er wordt gehoopt op een release ergens in 2023.

De synopsis van het nieuwe, derde seizoen luidt alvast als volgt: “Terwijl vorsten, magiërs en beesten van het Continent strijden om haar te vangen, neemt Geralt Ciri van Cintra mee om onder te duiken. Yennefer, belast met de magische training van Ciri, leidt hen naar het beschermde fort van Aretuza. Daar hoopt ze meer te weten te komen over de krachten van het meisje. In plaats daarvan ontdekken ze een slagveld van corruptie, duistere magie en verraad. Ze moeten terugvechten, alles op het spel zetten – of het risico lopen elkaar voor altijd kwijt te raken.”

De prequel The Witcher: Blood Origin is in postproductie en wordt ergens deze kerst verwacht.

Meer
Lees meer...