‘The Climb’: ‘After’-ster Hero Fiennes Tiffin en Hannah John-Kamen vervoegen Cara Delevingne

Eerder dit jaren schreven we dat supermodel en actrice Cara Delevingne de hoofdrol te pakken heeft in de aankomende eco-thriller The Climb. Die zal het waargebeurde verhaal van organisatie Greenpeace vertellen. Nu raakte bekend dat ook acteurs Hero Fiennes Tiffin en Hannah John-Kamen gecast zijn in de hoofdrollen. Dat heeft Variety vernomen.

De Britse actrice Cara Delevingne zal in haar aankomende film, The Climb, gezelschap krijgen van enkele landgenoten. De Britse acteur, en ook model, Hero Fiennes Tiffin en de Britse actrice Hannah John-Kamen zijn namelijk de nieuwste castleden van de eco-thriller. Een eco-thriller is een verhaal over een bepaalde milieuramp. Die ramp kan mogelijk de hele wereld treffen of een belangrijk aspect van onze aarde veranderen. Hierbij zijn hebzuchtige bedrijven vaak de antagonisten.

Hero Fiennes Tiffin & Hannah John-Kamen

Wij kennen Hero Fiennes Tiffin waarschijnlijk het best als Hardin Scott uit de populaire After-films. De laatste en vierde film uit die succesvolle franchise, After Ever Happy, zal dit najaar in de bioscoop verschijnen. Daarnaast speelde Hero als elfjarige ook de jonge Tom Riddle (Voldemort) in Harry Potter and the Half-Blood Prince. Leuk weetje: hij is eigenlijk het neefje van acteur Ralph Fiennes. Die vertolkte de rol van de volwassen Voldemort in de Harry Potter-films.

Verder zullen we Fiennes Tiffin nog zien in de aankomende films The Woman King, The Loneliest Boy in the World, First Love naast Diane Kruger en Sydney Park (Pretty Little Liars: The Perfectionists), The Man in the Box en nu ook The Climb.

Hannah John-Kamen is voornamelijk gekend door haar rollen in Game of Thrones, Black Mirror en Ant-Man and the Wasp. Daarnaast konden we haar ook zien in de Netflixreeks The Stranger en als Dutch in de serie Killjoys. Ze speelde ook mee in de films SAS: Red Notice naast Outlander-ster Sam Heughan en Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

The Climb

The Climb is gebaseerd op het waargebeurde Greenpeace-protest van 2013 bovenop de iconische Londense wolkenkrabber The Shard. De film volgt de inspanningen van zes activisten. Zij haalden namelijk een van de meest riskante stunts ooit uit: het illegaal beklimmen van een van de destijds hoogste wolkenkrabbers in Europa. Dat deden ze als protest tegen de olieboringen in het Noordpoolgebied. De opnames staan gepland voor begin 2023. De film is het regiedebuut van de ervaren visual effects art director Hayley Easton Street. Haar credits bevatten onder meer de films Justice LeagueFantastic Beasts and Where to Find ThemStar Wars: The Force Awakens, Edge of Tomorrow en Thor: The Dark World.

Meer
Lees meer...