‘Black Mirror’ krijgt langer zesde seizoen op Netflix

Netflix werkt op dit moment aan het zesde seizoen van Black Mirror, zo weet Variety. Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden dat het vijfde seizoen van de dystopische reeks verscheen, maar nu kunnen we dus officieel beginnen uitkijken naar het zesde.

Goed nieuws voor fans van Black Mirror, want de reeks krijgt een zesde seizoen. Meer nog: er wordt zelfs al aan dat seizoen gewerkt. Variety kwam via bronnen bij Netflix te weten dat de casting voor het zesde seizoen binnenkort van start zal gaan.

Seizoen 6

Er is nog niet veel geweten over het zesde seizoen van Black Mirror, maar de bronnen van Variety lieten wel al weten dat het om meer afleveringen zou gaan dan het vijfde seizoen. Dat seizoen telde amper drie afleveringen.

Daarnaast zou het zesde seizoen ook “cinematografischer” zijn en zou elke aflevering behandeld worden als een film. Black Mirror bestaat uit losstaande afleveringen waarbij elke aflevering een apart verhaal behandeld. Maar in sommige gevallen was er al een overlapping tussen de verschillende verhalen.

In 2020 liet Black Mirror-bedenker Charlie Brooker nog weten dat de wereld te somber was om het zesde seizoen uit te brengen. “Momenteel denk ik niet dat mensen staan te springen om verhalen te zien over samenlevingen die uit elkaar vallen. Dus ben ik op dit moment niet aan afleveringen van Black Mirror aan het werken. Ik probeer opnieuw te werken aan mijn komische skills, dus schrijf ik scripts die me zelf aan het lachen brengen.” Maar ondertussen lijkt hij dus wel klaar om het zesde seizoen te schrijven.

Black Mirror

Over de inhoud van het zesde seizoen is voorlopig nog niets geweten. Daarbij kan het dus ook zijn dat Netflix meer gaat experimenteren met interactieve afleveringen. Zo bracht het in 2018 de special Black Mirror: Bandersnatch uit. Waarbij kijkers het plot konden bepalen door keuzes te maken.

Het is ook nog uitkijken naar de acteurs die de makers van Black Mirror zullen kunnen strikken. Want in de afgelopen vijf seizoenen kregen we zo al enkele grote namen te zien zoals Yahya Abdul-Mateen II, Jodie Whittaker, Daniel Kaluuya, Bryce Dallas Howard, Andrew Scott en Miley Cyrus.

Black Mirror is te vinden in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...