Fans vinden opvallende gelijkenissen in getuigenis Britney Spears en deze aflevering van ‘Black Mirror’

Afgelopen week kregen we een diepere inkijk in het leven van Britney Spears. Voor de eerste keer in 13 jaar sprak de zangeres namelijk zelf openlijk over haar leven onder het conservatorschap van haar vader en het gerecht. Daarbij kwamen enkele opmerkelijke zaken aan het licht. En die deden heel wat mensen denken aan een specifieke aflevering van Black Mirror.

Hoewel de Netflix-reeks Black Mirror draait rond scenario’s in een dystopische toekomst, zijn heel wat van de verhalen realistischer dan je zou denken. Zo zijn de robothondjes uit de aflevering Metalhead (seizoen 4, aflevering 5) gebaseerd op het Amerikaanse DARPA project en is de link tussen datingapps en Nosedive (seizoen 3, aflevering 1) natuurlijk ook niet ver te zoeken. Maar door de recente onthullingen rond Britney Spears ligt ook de voorlopig laatste aflevering Rachel, Jack and Ashley Too met Miley Cyrus plots niet meer zo ver van de realiteit.

Britney Spears en Ashley O

https://twitter.com/safekatyx/status/1408038248463560710?s=20

De aflevering Rachel, Jack and Ashley Too van Black Mirror gaat over de popster Ashley O, gespeeld door Miley Cyrus. Zij ziet er voor de buitenwereld en haar fans doodgelukkig uit, maar dat is ze absoluut niet. De gelijkenissen met de situatie van Britney Spears zijn niet ver te zoeken.

In de aflevering van Black Mirror wordt de popster Ashley O namelijk gecontroleerd door een familielid, waardoor ze niet vrij is in het maken van keuzes rond haar carrière, maar ook haar privéleven. Britney Spears gaat exact door hetzelfde, waarbij haar vader verantwoordelijk is voor alle keuzes in haar leven. Daarnaast Ashley O houdt de schijn hoog op het podium, maar daarnaast is ze ongelukkig. Maar dat mag ze niet laten zien, want dat zou haar team heel wat geld kosten. Iets wat Britney ook vertelde in haar getuigenis. Op een bepaald moment krijgt Ashley ook medicatie om haar onder controle te houden. En ja, ook dat is iets waar Britney het over had. Met de steun van haar fans kan Ashley zich uiteindelijk loswrikken van haar tante. Hopelijk wordt dat ook wat de fans van Britney met hun #FreeBritney-beweging kunnen teweegbrengen.

Meer
Lees meer...