‘Black Mirror’-maker: “De wereld is momenteel te somber voor seizoen 6”

Fans van Black Mirror voelen zich op dit moment misschien wel een deel van een aflevering van het volgende seizoen. Maar dat betekent niet dat maker Charlie Brooker inspiratie voor het nieuwe seizoen haalt uit de coronapandemie. Integendeel, volgens hem heeft de wereld op dit moment geen nood aan een nieuw seizoen van de dystopische reeks.

Black Mirror is een van de populairste reeksen op Netflix. Nadat de eerste twee seizoenen en de kerstspecial White Christmas gemaakt werden voor de Britse televisiezender Channel 4, werd de reeks overgekocht door Netflix. Ondertussen telt Black Mirror vijf seizoenen en de interactieve film Bandersnatch. Na het laatste seizoen zitten fans te wachten op het zesde seizoen, dat nog niet officieel bevestigd werd door Netflix, maar waar maker Charlie Brooker wel al meermaals naar hintte.

“De wereld is te somber nu”

Charlie Brooker was te gast bij Radio Times, waar hij de vraag kreeg hoe het nu zat met de voorbereidingen van seizoen 6 van Black Mirror. Maar ze kregen niet het gehoopte antwoord dat Brooker druk bezig was met het nieuwe seizoen.

Brooker liet weten dat hij niet zeker is of de kijker op dit moment wel een nieuw seizoen van de reeks aankan. “Momenteel denk ik niet dat mensen staan te springen om verhalen te zien over samenlevingen die uit elkaar vallen. Dus ben ik op dit moment niet aan afleveringen van Black Mirror aan het werken. Ik probeer opnieuw te werken aan mijn komische skills, dus schrijf ik scripts die me zelf aan het lachen brengen.”

Black Mirror seizoen 6

https://www.youtube.com/watch?v=2bVik34nWws

Het zesde seizoen van Black Mirror werd nog niet bevestigd, maar Charlie Brooker liet eerder wel al weten dat hij “geen reden ziet om Black Mirror stop te zetten”. En daar heeft Brooker gelijk in, want de reeks blijft seizoen na seizoen een gigantisch succes. Ook al werd het vijfde seizoen van de reeks iets minder positief onthaald dan de voorgaande seizoenen, fans blijven toch smullen van de donkere verhalen over wat er ons mogelijk in de toekomst te wachten staat.

Wat we van dat zesde seizoen mogen verwachten, is nog niet geweten. Al doen er wel al geruchten de ronde. Zo hintte Brooker al dat het misschien niet meer zal gaan om losstaande afleveringen, maar dat we een seizoen krijgen met afleveringen die elkaar opvolgen. Andere geruchten stellen dan weer dat het een seizoen wordt waarin duidelijk wordt dat alle voorgaande afleveringen met elkaar verbonden zijn.

Bekijk hier onze ranking van alle afleveringen van Black Mirror.

Meer
Lees meer...