Eerste trailer ‘Jurassic World: Dominion’ koppelt Chris Pratt aan originele cast

Universal Pictures heeft zojuist de allereerste trailer gedeeld van de aankomende film Jurassic World: Dominion. Dit is de derde Jurassic World-film en al de zesde in de gehele franchise (als we de voorgaande drie Jurassic Park-films meetellen), maar zal spijtig genoeg meteen ook de allerlaatste zijn. Het afsluitende hoofdstuk van de epische dinosaurusfilms verschijnt vanaf 8 juni in de Belgische zalen.

Deze zomer gaan we de epische ontknoping beleven van het Jurassic-tijdperk als twee generaties voor het eerst zullen samenkomen. De sterren uit de meest recente films, Guardians of the Galaxy-acteur Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, worden deze keer namelijk vergezeld door Oscarwinnares Laura Dern, Jeff Goldblum en Sam Neill, enkele oude bekenden uit de allereerste Jurassic Park-films. Samen gaan ze een gedurfd, actueel en adembenemend nieuw avontuur aan in Jurassic World: Dominion, de zesde en laatste film.

Dominion

Jurassic World: Dominion pakt de draad weer op zo’n vier jaar na de gebeurtenissen van Jurassic World: Fallen Kingdom (2018). Daarin zagen we hoe de thuis van de dinosaurussen, Isla Nublar, werd vernietigd en hoe een aantal van de dieren konden ontsnappen naar de bewoonde wereld.

Dinosaurussen leven en jagen nu dus samen met mensen over de hele wereld. Dit fragiele evenwicht zal de toekomst opnieuw vormgeven. Het zal voor eens en altijd bepalen of de mens het roofdier bij uitstek zal blijven op een planeet die ze nu delen met de meest angstaanjagende wezens uit de geschiedenis.

Cast en crew

Regisseur van dienst is Colin Trevorrow, ook wel bekend als de Jurassic World-architect, die ook uitvoerend producent is en het verhaal en het scenario schreef, samen met Emily Carmichael en Derek Connolly. Het is gebaseerd op de personages van Michael Crichton. De producenten zijn Frank Marshall en Patrick Crowley. De legendarische Steven Spielberg en Alexandra Derbyshire zijn nog uitvoerende producenten.

Naast onze bekende groep van vijf, waaronder Pratt, Dallas Howard, Dern, Goldblum en Neill, bestaat de cast van de zesde Jurassic-film nog uit DeWanda Wise (She’s Gotta Have It), Mamoudou Athie (The Circle, Black Box), BD Wong aka Dr. Wu, nog een oude bekende, de Franse Omar Sy (Lupin, Intouchables), Isabella Sermon (het kleine meisje uit de vorige Jurassic World-film), Campbell Scott (Roger Dodger, The Amazing Spider-Man 2), Justice Smith (Pokémon: Detective Pikachu), Scott Haze (Venom), Dichen Lachman (Altered Carbon, The 100) en Daniella Pineda (The Originals, Cowboy Bebop).

Ontdek hieronder de trailer van de zesde en laatste Jurassic-film:

Jurassic World: Dominion verschijnt op 8 juni 2022 in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...