Steven Spielbergs ‘West Side Story’ is volgende maand al te zien op Disney+

Goed nieuws voor liefhebbers van musical, want West Side Story komt heel binnenkort naar Disney+. Op 2 maart 2022 kan je vanuit je zetel genieten van misschien wel de meest tijdloze en populaire musical aller tijden. De nieuwe versie, die geregisseerd werd door Steven Spielberg, wordt goed ontvangen bij critici en won al verschillende prijzen. In maart maakt de film ook kans op een aantal Oscars.

Vanaf 2 maart kan je Steven Spielbergs versie van West Side Story bekijken op Disney+. De film kwam in december vorig jaar in de bioscoop, en speelt in sommige zalen zelfs nog steeds. Toch heeft Disney beslist om de film volgende maand al op hun streamingplatform te releasen. West Side Story is aan een overwinningstocht bezig bij alle grote filmprijsuitreikingen en kan daar in maart zelfs nog verschillende Oscars aan toevoegen.

Het verhaal

West Side Story gaat over twee New Yorkse straatbendes in 1957. Aan de ene kant heb je de Jets, die zichzelf als echte yankees zien, en aan de andere kant staan de Sharks, een groep jongeren die als buitenstaanders een thuis proberen vinden in de grote stad. Tijdens een schoolfeest leren Tony en Maria elkaar kennen en worden ze verliefd. Dat lijkt geen probleem, tot ze beseffen dat ze allebei tot een andere bende behoren. West Side Story is een liefdesverhaal dat veel wegheeft van Romeo en Julia, maar op een bedje van een wereldberoemde soundtrack van Leonard Bernstein.

Cast en crew

De remake bevat heel wat originele elementen en probeert zo trouw mogelijk te blijven aan de eerste versie uit 1961. De muziek van Bernstein, de teksten van Stephen Sondheim en het scenario van Tony Kushner blijven dus behouden. Maar de choreografieën, van Justin Peck, bevatten in de nieuwe versie wel heel wat nieuwigheden.

De cast bestaat grotendeels uit Broadwayacteurs en -actrices, met uitzondering van Ansel Elgort (Baby Driver, The Fault in our Stars) die de hoofdrol van Tony speelt. Hij wordt bijgestaan door onder andere Mike Faist in de rol van Riff, David Alvarez in de rol van Bernardo en Ben Cook. Zij zijn allemaal bekend op Broadway en waren onder andere al te zien in Newsies of Billy Elliot. In de vrouwelijke hoofdrollen zien we Rachel Zegler als Maria en Ariana DeBose als Anita. Beide actrices wonnen al prijzen voor die rol. Daarnaast bevat de film ook een nieuw non-binair personage, dat wordt gespeeld door Iris Menas.

Bekijk de trailer van West Side Story hier:

West Side Story is vanaf 2 maart te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...