‘Jurassic World 3’ deelt eerste beelden

Universal Pictures heeft zojuist de allereerste beelden gedeeld van de derde Jurassic World-film, namelijk Jurassic World: Dominion. In de openingsclip krijgen we al de eerste vijf minuten van de film te zien. Die neemt ons met het tonen van allerlei verschillende soorten dinosaurussen 65 miljoen jaar terug in de tijd. De release van de nieuwe film staat gepland op 8 juni 2022.

Jurassic World: Dominion pakt de draad weer op na de gebeurtenissen van Jurassic World: Fallen Kingdom (2018). Daarin zagen we hoe de thuis van de dinosaurussen, Isla Nublar, werd vernietigd en hoe een aantal van de dieren konden ontsnappen naar de bewoonde wereld. En nu krijgen we al een kleine sneak peek van de derde film te zien, waarin de engste dino de bewoonde wereld betreedt. De mensen lijken ook oprecht geen idee te hebben van de gruwelen die deze historische dieren met zich mee zullen brengen.

Deze proloog introduceert ook zeven nieuwe soorten dinosaurussen die nog nooit eerder in een Jurassic-film te zien waren. De nieuwe dino’s werden gemaakt door het legendarische Industrial Light & Magic, dat de visuele effecten voor alle Jurassic-films ontwikkelde, inclusief Jurassic World: Dominion.

Cast en crew

Guardians of the Galaxy-acteur Chris Pratt en actrice Bryce Dallas Howard, die we al goed kennen van de eerste twee films uit deze reeks, zullen weer terugkeren in de hoofdrollen. Maar ook de oude bekende Jurassic Park-sterren Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum zullen van de partij zijn in deze nieuwe film.

De release van de film was oorspronkelijk gepland voor juni dit jaar, maar werd verschoven naar juni 2022 vanwege de coronapandemie. Regisseur Colin Trevorrow heeft maanden in zijn huis in Engeland doorgebracht voor de postproductie van het project. Hij schreef het script samen met Emily Carmichael, op basis van een verhaal dat hij ontwikkelde met zijn vaste medewerker Derek Connolly.

“Het is een ensemble van al deze mensen, ook al staan ze misschien niet de hele tijd naast elkaar”, vertelde de filmmaker eerder dit jaar aan The Hollywood Reporter. “Er is gewoon iets heel interessants, alleen al vanuit een generatie-standpunt, om in staat te zijn om al deze personages in een nieuwe situatie te plaatsen. Daarin moeten ze niet alleen samen zien te overleven, maar moeten ze er ook voor zorgen dat we niet allemaal uitsterven net als de dinosaurussen.”

Naast de derde film van Jurassic World heeft Trevorrow de franchise ook levend gehouden met Netflix’ animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous. Het vierde seizoen van die serie verschijnt volgende maand en sluit ook direct aan op de filmreeks.

Bekijk hieronder de eerste 5 minuten van de nieuwe Jurassic-film:

Jurassic World: Dominion verschijnt normaal gezien op 8 juni 2022 in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...