‘Jurassic World: Dominion’-regisseur Colin Trevorrow teaset nieuwe beelden en weetjes

Acteur Chris Pratt zal dus nog steeds proberen om de dinosaurussen te redden in de aankomende Jurassic World-film. Dat en nog veel meer onthulde regisseur Colin Trevorrow aan Entertainment Weekly. Nieuwe foto’s geven ons ook een blik op hoe de twee hoofdrolspelers uit de vorige films het te vertoeven hebben in het vervolg.

Jurassic World Dominion is ondertussen al de zesde film in de Jurassic Park-franchise en speelt zich vier jaar na de feiten van Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018 plaats. Dat is dus meer dan genoeg tijd voor de dinosaurussen om een manier te hebben gevonden om zich over de hele (bewoonde) wereld te verspreiden.

Ander verhaal

“De dinosaurussen hebben zich intussen vermenigvuldigd en leven gewoon onder ons”, vertelt filmmaker en co-writer Colin Trevorrow, die de Jurassic World-film uit 2015 regisseerde, aan het Amerikaanse EW.

De andere Jurassic Park-films “hebben eigenlijk ongeveer hetzelfde verhaal”, zegt hij. “Maar Jurassic World 3 speelt zich af over de hele wereld, in veel verschillende soorten omgevingen: de wildernis, de steden, de woestijn en zelfs in besneeuwde gebieden. Het is spannend om te zien hoe deze wezens door die omgevingen navigeren, waarvoor ze eigenlijk niet gemaakt zijn om in te kunnen overleven. Ze zijn opgegroeid in een pretpark en nu zijn ze hier!”

Hoofdrolspelers

Aan het begin van de nieuwe film proberen de hoofdpersonages, die we ondertussen al goed kennen uit de vorige films, Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) en Owen Grady (Chris Pratt) nog steeds de grote en gevaarlijke beesten te redden, waarbij Grady de pareiasauriërs (type dino) in de Sierra Nevadas opjaagt. “Hij (Pratt) is niet ver van waar de dinosaurussen in de vorige film zijn ontsnapt”, zegt Trevorrow. “Zij lopen wel het gevaar om gestroopt te worden. Er lopen een hoop louche types rond die de dinosaurussen in handen willen krijgen, dus hij zet zich in om ze te beschermen.”

Misschien nog wel groter nieuws dan het feit dat dinosaurussen vrij kunnen ronddwalen op de aarde, is de terugkeer van de originele acteurs Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum. Zij zullen voor het eerst sinds Steven Spielbergs bewerking van Jurassic Park (naar de roman van Michael Crichtons) uitkwam in 1993, weer op het grote scherm verschijnen in de franchise. En dit zullen geen cameo’s zijn zoals Goldblum deed in Jurassic World: Fallen Kingdom. “Ze hebben evenveel screentime als de hoofdrolspelers Chris en Bryce”, onthulde de regisseur over het wetenschapperstrio. “Ze zijn belangrijke personages van begin tot eind.”

What about Claire?

Hij beschrijft de aankomende film ook meer als een “wetenschapsthriller” dan het door horror getinte Fallen Kingdom, geregisseerd door J.A. Bayona, en laat sterk doorschemeren dat de grote slechterik van de nieuwe film het personage Lewis Dodgson zal zijn. Deze rol wordt vertolkt door Campbell Scott (The Amazing Spider-Man 2, Roger Dodger). “Hij is de belangrijkste schurk in beide romans van Crichton, en ik denk dat wat Campbell heeft gedaan met het personage gewoon geweldig is”, zegt Trevorrow. “Ik kan niet wachten tot mensen het zien.”

De regisseur is wel iets geheimzinniger over waar we het personage Claire (Dallas Howard) zullen kunnen vinden. “Ik wil het nog niet zomaar vrijgeven”, legt hij uit. “Maar ze staat op een punt waarbij ze vraagtekens zet bij haar methodes, en of ze zelf veilig kan blijven en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid op zich kan nemen tegenover de andere mensen in haar leven, die om haar geven.” Het eerste beeld uit de film toont alvast dat Claire zich weer van haar dapperste kant zal moeten tonen.

Jurassic World Dominion verschijnt vanaf 8 juni bij ons in de bioscopen.

Meer
Lees meer...