‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ wordt volgens regisseur James Gunn de laatste in het rijtje

Slecht nieuws voor de fans van de Guardians of the Galaxy want de derde film zal de laatste zijn. De allereerste film kwam in 2015 uit en werd al snel een succes bij Marvelfans. In 2017 volgde een tweede en in 2023 komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 uit. Die film wordt volgens maker James Gunn ook meteen de laatste van de reeks.

Marvelfans gaan stilaan afscheid moeten nemen van hun geliefde Guardians of the Galaxy. Regisseur James Gunn heeft namelijk in een interview met Deadline gezegd dat de derde film, die in 2023 zou uitkomen, de laatste zal zijn. Of het team daarna nog te zien zal zijn in andere Marvelprojecten, is niet geweten.

Succesvol

Het verhaal van de Guardians begon in 2014. Het team bestond oorspronkelijk uit Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoë Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (de stem van Bradley Cooper) en Groot (de stem van Vin Diesel). Zij probeerden de melkweg te beschermen tegen al het kwaad en kregen ondertussen te maken met heel wat weerstand. Regisseur James Gunn ging al in het eerste deel voor een andere aanpak dan alle andere Marvelprojecten en koos voor een humoristische film met heel wat nostalgie en goede muziek.

Dat herhaalde hij ook nog eens in 2017, toen Guardians of the Galaxy Vol. 2 uitkwam. Die film kon op iets minder enthousiaste reacties van het publiek rekenen, maar was nog steeds een gewaardeerde sequel. Later was de groep ook nog te zien in de twee belangrijkste Avengers-films: Infinity War en Endgame. En nu is het dus tijd voor het laatste project, althans volgens Gunn.

Afscheid

Naar aanleiding van Gunns nieuwe succesvolle project Peacemaker, dat bij ons op Streamz te zien is, deed hij een interview met Deadline. Maar natuurlijk kwamen ook een aantal van zijn nieuwe projecten ter sprake, waaronder Guardians of the Galaxy Vol. 3. Daarover was de regisseur meteen heel duidelijk. “Dit is het einde voor ons”, klonk het. 

Volgens Gunn wordt de derde film de perfecte afsluiter voor het superheldenteam. “Dit is de laatste keer dat mensen het team van Guardians zullen zien. Ik wil dat de personages en het verhaal echt blijven en ik wil dat de fans ook het einde krijgen dat ze verdienen”, vertelde hij.

“Dat is natuurlijk altijd een beetje eng, maar ik doe mijn best.” Daarnaast liet Gunn ook weten dat de nieuwe film niet is wat mensen ervan zullen verwachten en dat het best donker en eng zal worden. Guardians of the Galaxy komt in de loop van volgend jaar in de zalen, maar een exacte datum is nog niet bekend.

Bekijk de trailer van de allereerste Guardians of the Galaxy hieronder:

Alle Marvelfilms zijn bij ons te zien via Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...