‘Cowboy Bebop’-fans verzamelen meer dan 100.000 handtekeningen om serie te redden

Het jaar 2021 was het jaar waarin het eerste seizoen van Cowboy Bebop op Netflix kwam, maar was ook meteen het jaar dat de serie werd gecanceld. Nog geen twee maanden na de release besliste het streamingplatform om de reeks af te voeren, en daar waren de fans niet zo blij mee. Een aantal fans zijn nu een petitie gestart in een poging om Cowboy Bebop te redden. Die petitie telt ondertussen al meer dan 100.000 handtekeningen.

Het allereerste seizoen van de sciencefictionserie Cowboy Bebop verscheen op vrijdag 19 november 2021 op Netflix. De reacties op de serie waren gemengd, en ook critici gaven de serie een gemiddelde van 47% op Rotten Tomatoes. Dat was volgens Netflix een reden die groot genoeg was om de serie, net als vijftien andere, te cancelen. Nu eisen een aantal fans dat de reeks toch terug opgepikt wordt, en ze blijken niet alleen te zijn.

109.129 handtekeningen

Om hun ongenoegen te uiten, startten een aantal teleurgestelde fans een petitie op Change.org. Met als titel “Red de live action Cowboy Bebop” en beschrijving “Voor de mensen die een tweede seizoen willen van de serie. Het was geen exacte kopie van de anime, maar de wereld die ze hebben gecreëerd was fantastisch, en verdient een vervolg”, overtuigden ze op dit moment al maar liefst 109.129 mensen om de petitie te ondertekenen.

Daarmee willen de fans de aandacht trekken van eventuele andere productiebedrijven of streamingdiensten, die het zien zitten om de serie ‘op te pikken’. Dat gebeurde eerder al bij series als Brooklyn 99 en Lucifer. Beide series werden gecanceld door tv-zender Fox en later opgepikt door respectievelijk NBC en Netflix. Of dat ooit het geval gaat zijn voor Cowboy Bebop valt dus nog af te wachten.

Anime

De serie is gebaseerd op een gelijknamige animeserie, die ook voor twee seizoenen liep. Mede daardoor willen fans minstens nog één seizoen, om de live action-versie en de anime op gelijke hoogte te zetten. Het verhaal gaat over drie premiejagers (of bounty hunters in het Engels) die op zoek gaan naar criminelen doorheen het hele zonnestelsel. De reeks kon rekenen op een cast met onder andere John Cho (Spike Spiegel), Daniella Pineda (Faye Valentine) en Mustafa Shakir (Jet Black).

Bekijk de trailer van Cowboy Bebop hier:

De reeks al bekeken en op zoek naar iets nieuws? Zoek gerust in onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...