‘Brooklyn Nine-Nine’: seizoen 8 wordt het laatste

Brooklyn Nine-Nine krijgt binnenkort een achtste seizoen. De opnames voor die tien nieuwe afleveringen zijn momenteel volop aan de gang. Maar het zal de laatste keer zijn dat de hele cast samen op de set staat. Maker NBC heeft namelijk aangekondigd dat Brooklyn Nine-Nine er na seizoen 8 mee ophoudt.

De makers van Brooklyn Nine-Nine trekken er na seizoen 8 de stekker uit. Dat heeft netwerk NBC officieel bekendgemaakt. Momenteel lopen de opnames van achtste seizoen volop. De tien nieuwe afleveringen worden in het televisieseizoen 2021-2022 op NBC uitgezonden.

Gigantisch succes

Al sinds z’n eerste seizoen, dat in 2013 op de wereld werd losgelaten, is Brooklyn Nine-Nine enorm geliefd. Da’s zowel bij kijkers als bij critici het geval. Een jaar na die release won Brooklyn Nine-Nine zelfs de Golden Globe voor Beste Komedieserie.

Toen maker Fox in de loop van seizoen 5 besliste om de reeks stop te zetten, waren fans daar de kop van in. Ze smeekten om Brooklyn Nine-Nine niet op te geven of om de reeks elders verder uit te werken. En die oproep kreeg gehoor.

Brooklyn Nine-Nine seizoen 8

Het was NBC die daarna aan de slag ging met Brooklyn Nine-Nine. De zender heeft ondertussen al twee seizoenen (6 en 7) van de populaire politieserie uitgezonden. Er wordt nu volop gewerkt aan het achtste. Maar daarna zit het er echt op. Toch zeker bij NBC.

Dat er precies nu een einde komt aan Brooklyn Nine-Nine is eigenlijk niet zo verrassend. De voorbije maanden scheen namelijk een slecht licht over de politie, vooral in de Verenigde Staten. Daar volgden de massaprotesten tegen politiegeweld elkaar maandenlang op.

Familie geworden

Bedenker Dan Goor loste ondertussen ook een verklaring over het einde van Brooklyn Nine-Nine. “Ik ben NBC en Universal Television zo dankbaar dat we deze personages het einde kunnen geven dat ze verdienen”, staat daarin te lezen.

“Ik prijs me enorm gelukkig dat ik met deze geweldige cast en crew heb kunnen samenwerken de voorbije acht seizoenen. Ze zijn niet alleen onder de meest getalenteerde mensen in de business. Ze zijn ook fantastische mensen die m’n familie geworden zijn.”

Moeilijke keuze

“Maar bovenal ben ik zo gelukkig dat we de beste fans ter wereld hadden. Fans die ons letterlijk gered hebben van stopzetting. Fans die ons gelukkig maken. De reeks beëindigen is een moeilijke keuze geweest. Maar uiteindelijk hadden we het gevoel dat dat de beste manier was om de personages, het verhaal en onze kijkers te eren.”

“Ik weet dat sommige mensen teleurgesteld zullen zijn dat alles er heel binnenkort opzit. Maar eerlijk gezegd ben ik dankbaar dat het zo lang heeft mogen duren”, sluit Dan Goor (die het script voor Legally Blonde 3 aan het schrijven is) af.

De eerste 6 seizoenen van Brooklyn Nine-Nine zijn terug te vinden op Netflix. Op zoek naar iets anders om te bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...