Left Right
scrollTop top

‘Legally Blonde 3’ vertelt het verhaal van veertiger Elle Woods


Legally Blonde 3 Elle Woods
© Reese Witherspoon als Elle Woods in ‘Legally Blonde’ – MGM

Reese Witherspoon kruipt binnenkort voor de derde keer in de huid (en de roze pakjes) van Elle Woods. De vorige Legally Blonde-film is al bijna 20 jaar oud, en de actrice is logischerwijs ook een twintigtal jaar ouder geworden. Dat Legally Blonde 3 niet meer over een 21-jarige Elle zou gaan, kan dus niet helemaal als verrassing komen. En die informatie heeft schrijfster Mindy Kaling nu ook officieel bevestigd.

Legally Blonde 3 zal gaan over de ondertussen legendarische Elle Woods als veertiger. Dat heeft schrijfster Mindy Kaling bevestigd tijdens een interview met Access Hollywood. “Ik kan niet wachten om te zien wat mensen ervan zullen denken”, klonk het enthousiast. “Het was zo leuk om me in te beelden hoe het leven val Elle Woods er twintig jaar later zou uitzien.”

In Legally Blonde 3 zullen fans opnieuw Reese Witherspoon aan het werk zien. De actrice kruipt namelijk voor de derde keer in de huid van de erg roze juriste. En voor fans van andere personages had Mindy Kaling ook goed nieuws. Ze heeft tijdens hetzelfde interview namelijk benadrukt dat “verschillende fan favorites” in de film zullen verschijnen.

Fan favorites

Over wie het precies gaat, heeft de schrijfster (die ook al aan The Office US had gewerkt) niet verduidelijkt. De kans is wel best groot dat het over Luke Wilson gaat. De acteur maakte zo’n maand geleden namelijk bekend dat hij een terugkeer als Emmett Richmond wel zag zitten. Op het einde van de laatste Legally Blonde-film trouwde z’n personage bovendien met Elle.

Daarnaast kunnen we ons Legally Blonde amper voorstellen zonder Paulette Bonafonte. Een terugkeer van Jennifer Coolidge is dus een must. En ook daarover had Mindy Kaling veelbelovend nieuws. Tijdens het interview verzekerde ze namelijk dat “bend and snap voor altijd zal blijven bestaan”. Wij duimen alvast!

Legally Blonde 3

De komst van de derde Legally Blonde-film zat er al even aan te komen, maar heeft wat problemen ondervonden. Pas vorig jaar kwam er echt schot in de zaak. Toen werden Mindy Kaling en Dan Goor (Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine) namelijk aangekondigd als schrijvers.

Voorlopig zijn er nog geen opnames gepland. “Maar als Reese het script leuk vindt, zou het zalig zijn om nog dit jaar te starten met de opnames”, vertelde Kaling tijdens het interview met Access. Legally Blonde 3 verschijnt normaal in mei 2022.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…