Schrijvers ‘Brooklyn Nine-Nine’ gooien afgewerkte scenario’s seizoen 8 weg en herbeginnen

De schrijvers van de populaire komische politieserie Brooklyn Nine-Nine beginnen helemaal opnieuw met hun werk voor het komende seizoen. Daarvoor waren er al meerdere afleveringen geschreven, maar die zijn weggegooid door de recente betogingen tegen politiegeweld in de Verenigde Staten.

Brooklyn Nine-Nine mag dan wel een komische reeks zijn, de serie staat er ook om bekend geen enkel gevoelig thema uit de weg te gaan. Captain Raymond Holt (Andre Braugher) vertelt vaak over hoe hij als zwarte homoseksueel moest opboksen tegen vooroordelen. Amy Santiago (Melissa Fumero) ziet dan weer haar ambities vaak afgeremd worden als vrouw en de stoere Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) durfde eerst tegen haar ouders niet zeggen dat ze biseksueel is.

Ook qua onderwerpen zelf schuwt Brooklyn Nine-Nine geen taboes. Zo krijgt Sergeant/Lieutenant Terry Jeffords (Terry Crews) is een van de eerste seizoenen te maken met racistisch politiegeweld.

Black Lives Matter

Het is ook vooral Terry Crews die de laatste tijd al vaak zijn steun uitsprak voor de Black Lives Matter-beweging. Twee weken geleden sprak hij nog op Late Night with Seth Meyers over politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

Toen haalde Crews ook al de toekomst van Brooklyn Nine-Nine aan. “We hadden onlangs een gesprek via Zoom om te praten over wat er allemaal gebeurt in dit land. We zijn getuige van zo veel machtsmisbruik. We hadden sombere gesprekken en een heel, heel erg verhelderend gesprek over hoe we het nieuwe seizoen gaan aanpakken”, zei hij toen.

“Iets baanbrekend maken”

Tegen de website Access Daily ging hij vandaag verder op dat thema en sprak hij over de plannen voor het achtste seizoen. “Onze showrunner Dan Goor had al vier afleveringen volledig af, maar heeft die in de prullenbak gegooid. We moeten opnieuw beginnen, nu meteen, maar we weten niet in welke richting dat zal gaan”, legt hij uit.

“We hebben er veel sombere, diepe gesprekken over gehad. We hopen dit jaar iets te maken dat echt baanbrekend is. We hebben hier een mogelijkheid en zijn van plan die op de best mogelijke manier te gebruiken”, gaat hij verder.

Meer
Lees meer...