‘Brooklyn Nine-Nine’-acteur over politie op tv: “Moet realistischer!”

De manier waarop politieagenten weergegeven worden op televisie, is niet altijd de juiste manier. Dat vertelde acteur Andre Braugher, die al meer dan dertig jaar politieagenten vertolkt in verschillende series. “Het is een heel moeilijk onderwerp, maar ik denk dat ze veel realistischer moeten voorgesteld worden”, klonk het.

Acteur Andre Braugher zit ondertussen al meer dan dertig jaar in ’t vak. En in die dertig jaar heeft hij vooral rollen van politieagenten vertolkt. Het is dus moeilijk om iemand te vinden die er meer over weet dan hij. Dat moeten ze ook bij Entertainment Weekly gedacht hebben, toen ze hem uitnodigden voor een interview in de podcast The Awardist.

“Mythe die moet verdwijnen”

Braughner had het onder andere over z’n verschillende rollen (momenteel vertolkt hij Kapitein Raymond Holt in Brooklyn Nine-Nine), de manier waarop politieagenten voorgesteld worden op televisie, en de manier waarop dat moet veranderen. Die verandering is onder andere nodig na alle Black Lives Matter-protesten over ongepast politiegeweld en racisme.

“Het is een heel moeilijk onderwerp, maar ik denk dat ze veel realistischer moeten voorgesteld worden”, begint hij. “Daarmee bedoel ik dit: de politie breekt de wet, en da’s oké, want op de één of andere manier is dat voor het grotere goed. Dat is een mythe die moet verdwijnen.”

Brooklyn Nine-Nine seizoen 8

Het wordt volgens de acteur ook nog puzzelen aan het nieuwe seizoen van Brooklyn Nine-Nine. Het gaat dan vooral over wangedrag bij de politie, die steeds meer aan het licht komt. “We beginnen aan het achtste seizoen met een nieuwe uitdaging”, klinkt het.

“Die is dat iedereens beeld en kennis over de politie … serieus veranderd is. Wat we hebben van Dan (Goor, de maker van de reeks, red.) is een engagement om een verstandige reeks te schrijven, die niet probeert om zichzelf te verbergen achter een fantasie. Dus zal de Nine-Nine moeten omgaan met wat we weten over het politiedepartement van New York.”

The Awardist is volledig terug te vinden op Spotify.

De eerste zes seizoenen van Brooklyn Nine-Nine zijn te vinden op Netflix. Uitgekeken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...