Left Right
scrollTop top

‘Brooklyn Nine-Nine’ is gered: NBC neemt door FOX gedumpte serie over


‘Brooklyn Nine-Nine’ is gered: NBC neemt door FOX gedumpte serie over

Er is leven na de dood voor de serie ‘Brooklyn Nine-Nine’. Doorgaans is de hakbijl meedogenloos voor series die worden afgevoerd, maar kort nadat FOX aankondigde de stekker uit te trekken, heeft NBC de reeks gereanimeerd. Dezelfde show, maar op een ander netwerk. Hier zullen we het verschil dan ook amper merken.

Er was meteen veel interesse toen FOX z’n serie Brooklyn Nine-Nine in de etalage plaatste. De meest logische kaper op de kust was een streamingsdienst, want Hulu leek de koploper. Maar uiteindelijk is het NBC dat de serie overneemt. De zender maakte bekend dat er wel degelijk een zesde seizoen zal komen en dat er dertien afleveringen besteld zijn. Daarmee komt de show eigenlijk terug thuis.

Trouwe achterban

“Ik heb het me altijd beklaagd dat we deze show aan FOX hebben verkocht, en het wordt hoog tijd dat we de serie terug naar z’n echte thuis halen”, zegt Robert Greenblatt, voorzitter van NBC Entertainment. En de kijkers zullen zeker mee verhuizen, want de voorbije dagen waren er verschillende campagnes gestart om Brooklyn Nine-Nine te redden.

Waarom FOX de serie precies stopzette heeft de zender nooit verteld. Al stond de show wel al een tijdje op de lijst met potentiële slachtoffers van het traditionele hakseizoen in het voorjaar. Uiteraard zullen de kijkcijfers zeker een rol spelen. Brooklyn Nine-Nine begon ooit met 4,8 miljoen kijkers per aflevering en is in het vijfde seizoen naar 2 miljoen gezakt. Dat is nooit een goed teken, ook al heeft de reeks wel een trouwe achterban. Voor de andere FOX-series The Mick en The Last Man on Earth ziet het er wel naar uit dat het doek gevallen is.

Getty

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…