‘Cowboy Bebop’ krijgt live-action remake op Netflix

‘Cowboy Bebop’ krijgt live-action remake op Netflix

‘Cowboy Bebop’, de iconische animeserie, zal een live-action remake gaan krijgen op Netflix. De streamingdienst zet zwaar in op anime en heeft met ‘Cowboy Bebop’ een enorm grote vis binnengehaald. Fans van de serie kunnen trouwens op hun twee oren slapen, want de originele bedenker zal meewerken aan de nieuwe live-action serie!

Netflix zet z’n animepush verder. Met Bleach, Fullmetal Alchemist, Cowboy Bebop en nog een pak andere, is het aanbod aan iconische animeseries op Netflix al enorm uitgebreid (bekijk hier de 17 beste animereeksen op Netflix). Maar toch doet de streamingdienst zijn uiterste best om te blijven uitpakken met nieuwe toevoegingen of splinternieuwe series.

Neon Genesis Evangelion

Zo kondigde het onlangs nog Neon Genesis Evangelion aan als recentste versterking op het animefront. De legendarische reeks, samen met z’n twee sequelfilms, zou vanaf de lente van 2019 te zien zijn op Netflix.

Maar daar houdt het niet op, want Netflix bestelde recent ook nog een derde seizoen van Castlevania en alles lijkt erop te wijzen dat ook de Devil May Cry-reeks van Castlevania-showrunner Adi Shankar naar Netflix komt.

Cowboy Bebop

Nu heeft de streamingdienst echter nog een (toekomstig) paradepaardje voorgesteld. Want naast de originele Cowboy Bebop-reeks zal Netflix ook een live-action remake gaan produceren, dat kondigden ze zelf aan op Twitter.

Hoewel het origineel al dateert van 1997 en, net zoals Neon Genesis Evangelion trouwens, amper 26 afleveringen telt, blijft de reeks gelden als een van de beste animereeksen ooit gemaakt. De serie volgt het verhaal van een groep futuristische premiejagers, ook wel cowboys genoemd.

Het nieuws van de live-action serie komt niet helemaal als een verrassing. Vorig jaar al raakte bekend dat een live-action versie van de reeks in de maak was, al was toen nog niet duidelijk dat het een thuis zou vinden bij Netflix.

10 afleveringen

Voor wie vreest dat een live-action adaptatie het origineel geen eer zal aandoen, zoals bijvoorbeeld bij de live-action film van Death Note (lees hier de zeven redenen waarom die echt schandalig slecht is), is er toch één geruststelling: de bedenker van de originele serie, Shinichiro Watanabe, zal als consultant meewerken.

Voorlopig houdt de streamindienst het op tien afleveringen. Als de nieuwe serie zich houdt aan het originele materiaal, zal het dus enkele seizoenen duren voor we het hele Cowboy Bebop-verhaal te zien krijgen. Aan tien afleveringen per seizoen, zal een mogelijk derde seizoen echter wel tot nieuw materiaal leiden.

Bekijk hieronder de trailer van de originele Cowboy Bebop:

Hopelijk wordt de live-action adaptatie van Cowboy Bebop zo goed dat het een plaatsje verovert op onze lijst van de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen