Cara Delevingne speelt hoofdrol in ‘The Climb’, een waargebeurd verhaal over Greenpeace

Het Britse model Cara Delevigne blijft de wereld veroveren als actrice. Na haar hoofdrollen in Paper Towns, Suicide Squad, de Amazon Prime Video-reeks Carnival Row naast Orlando Bloom en de romantische dramafilm Life in a Year naast Jaden Smith, heeft ze alweer een andere hoofdrol beet. Zo zal Delevingne te zien zijn in The Climb, een eco-thriller over Greenpeace.

Verkoopmaatschappij Beta Cinema heeft de eco-thriller The Climb, met in de hoofdrol model Cara Delevingne, opgepikt. Dat schrijft Variety. Een eco-thriller is een roman waarin de actie betrekking heeft op een bepaalde milieuramp die mogelijk de hele wereld kan treffen of die een belangrijk aspect zal veranderen van de aarde zoals wij die kennen. Vaak zijn hebzuchtige bedrijven de antagonisten.

The Climb

De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van een door Greenpeace geleide protestactie tegen de plannen van de grote, Britse oliemagnaat Shell om te boren in het Noordpoolgebied, waarbij vrouwelijke activisten het hoogste gebouw van Europa, de Shard in Londen, beklimmen.

De film is het regiedebuut van art director Hayley Easton Street, wiens credits onder meer de films Justice League, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Star Wars: The Force Awakens en Thor: The Dark World bevatten. Het grootste deel van The Climb zal worden opgenomen als een virtuele productie met behulp van The Volume-technologie, die vervangt het gebruik van de traditionele green screen door live, fotorealistische achtergronden. Deze specifieke technologie werd bijvoorbeeld al gebruikt bij de producties van The Mandalorian en The Book of Boba Fett.

Eclipse Films zal produceren. Het team achter de camera bestaat uit D.P. Fabian Wagner (Game of Thrones, The Crown), production designer Alan Gilmore (Harry Potter, World War Z) en VFX-supervisor Steve Street (Ex Machina, SAS: Red Notice).

Cara Delevingne

Delevingne zal een van de hoofdrollen spelen als de waaghalsklimster die het hoofd en hart van Greenpeace is. Sinds haar acteerdebuut in 2012 in Joe Wrights Anna Karenina speelde Delevingne in Paper Towns, een verfilming van de gelijknamige roman van John Green (The Fault In Our Stars) en in Suicide Squad van DC Comics.

Maar ook nog in Luc Bessons kaskraker Valerian and the City of a Thousand Planets, Michael Winterbottoms The Face of an Angel, Alex Ross Perry’s Her Smell, en Life in a Year, tegenover Jaden Smith. Daarnaast zal het Britse model ook nog te zien zijn in het tweede seizoen van Only Murders in the Building, naast vriendin Selena Gomez.

Het project

Regisseuse Hayley Easton Street zei: “Mijn passie voor dit project is onwrikbaar. Het is het perfecte onderwerp voor mij. Met de vaardigheden die ik de afgelopen 20 jaar heb aangescherpt, put The Climb elk aspect van mijn leven en werk uit. Ik kan niet enthousiaster zijn om dit belangrijke verhaal over het milieu tot leven te brengen, en de verbazingwekkende personages en spannende actie echt te laten schitteren op het scherm.”

“Dit verhaal is een wereldwijd verhaal en moet verteld worden”, zegt Andrew Berg van Eclipse Films. “Wat deze zes vrouwen hebben bereikt is echt inspirerend en het publiek over de hele wereld zal er nu meer dan ooit mee resoneren. Met Hayley’s ervaring met grote studiofilms en haar overvloedige talent als verhalenverteller, zullen haar drive en visie resulteren in een spannende en spectaculair uitziende film.”

Tassilo Hallbauer, van Beta Cinema’s, zei: “Hayley schreef een absolute hit van een script verpakt in een nagelbijtende thriller, waarmee ze een verhaal zal vertellen dat niet actueler en belangrijker kon zijn dan op dit moment. Met een hartstochtelijk betrokken en ongelooflijk ondersteunende Cara Delevingne aan boord, zijn we er zeker van dat we The Climb onder de wereldwijde aandacht zullen kunnen brengen.”

Meer
Lees meer...