Deze Disney+-serie met Selena Gomez zou beter scoren dan ‘Squid Game’

Je leest het goed, want het blijkt dat niet de gigapopulaire Netflixserie Squid Game, maar de Disney+-serie Only Murders in the Building met Selena Gomez op dit moment de best beoordeelde serie is. Als we de grootste filmrecensiewebsites mogen geloven toch. De serie is een Hulu en Star Original, en is momenteel in België te zien op Disney+.

De mystery-comedy serie Only Murders in the Building scoort niet alleen ongelofelijk goed op de bekende site Rotten Tomatoes, maar ook op IMDb. Op die laatste heeft de serie van Gomez een rating van 8,2 op 10. Wat net iets hoger ligt dan de score van Squid Game, die een rating van 8,1 op 10 heeft, schrijft het Nederlandse magazine Manners.

Selena Gomez

Het heeft weer even geduurd vooraleer we Selena Gomez weer terug zagen acteren. De laatste keer deed ze dat twee jaar geleden, in 2019, in de film A Rainy Day in New York naast Timothée Chalamet en Elle Fanning, geschreven en geregisseerd door de welbekende Woody Allen. Gomez wilde zich liever concentreren op haar muziekcarrière en bracht zo haar recentste albums ‘Rare’ en ‘Revelación’ uit. Tussendoor was ze wel te horen als Mavis in de Hotel Transsylvanië-films en als de giraf Betsy in de film Dolittle met Robert Downey Jr.. Maar daarnaast zagen we haar ook proberen te koken in haar kookshow Selena + Chef, die nu hernieuwd is voor een vierde seizoen.

Selena Gomez besloot nu dus om ons weer te verwennen met haar acteertalenten in de nieuwe, mysterieuze komedieserie Only Murders in the Building. De show volgt drie vreemdelingen: Gomez, Steve Martin (The Pink Panther, Cheaper by the Dozen) en Martin Short (Three Amigos!, The Santa Claus 3), die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen. En wanneer er plots een buurman op mysterieuze wijze in hun appartementsgebouw in New York overlijdt, besluit het trio om zelf op onderzoek te gaan. Zoals je al misschien kan raden, is deze serie niet zo gruwelijk als de megapopulaire Netflixserie Squid Game, maar desondanks volgens de ratings zeker de moeite waard om te kijken.

Beter dan Squid Game

Op de ‘tomatometer’ van Rotten Tomatoes, die gebaseerd is op de recensies van professionele recensenten en critici, scoort Only Murders in the Building voorlopig nog de volle 100 procent. Ten opzichte van de 94 procent van de megahitserie Squid Game en bijvoorbeeld ook de 91 en 92 procent van de andere populaire Netflixseries You en La Casa de Papel. Opvallend is dat de score van het publiek van de Disney+-serie ook hoger uitvalt dan bij Squid Game. Daar is de score 94 procent, tegenover de 84 procent van de Zuid-Koreaanse reeks.

Indien je eerder de website van Metacritic verkiest, dan scoort ook daar Only Murders in the Building beter dan de ultrapopulaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Daar heeft de eerste een metascore van 76 en user score van 9,5. Terwijl Squid Game het moet doen met een metascore van 69 en user score van 7,4.

Let wel, dit kan mogelijk nog veranderen, aangezien die scores gelinkt zijn aan reviews. Als er negatieve reviews zouden binnenkomen, dan zal de score uiteraard dalen. Niettemin, kan deze goede ontvangst bij het publiek en de critici mogelijk een reden zijn waarom de serie met Selena Gomez hernieuwd is voor een tweede seizoen. Dat kondigde de streamingdienst van de misdaadkomedie onlangs zelf aan op Twitter. Daarnaast is de goede klik tussen de drie hoofdrolspelers onbetwistbaar. Hoog tijd om deze serie een kans te geven dus! De show bestaat uit tien afleveringen en is in ons land te zien op Disney+.

Bekijk hier alvast de trailer voor Only Murders in the Building:

https://www.youtube.com/watch?v=-V1rQdXXXyI

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...