Timothée Chalamet had op z’n 14de een YouTubekanaal waarop hij Xbox-controllers schilderde

Timothée Chalamet, die op dit moment te zien is in de films Dune en The French Dispatch, heeft bevestigd dat hij vroeger een kanaal had op YouTube. Het kanaal in kwestie, ModdedController360, bestaat nog steeds en de drie video’s die Timothée daarop deelde zijn ook nog altijd te bekijken.

Op dit moment is Timothée Chalamet een van de bekendste acteurs ter wereld, maar elf jaar geleden ging hij nog als onbekende 14-jarige door het leven. Toen had hij zijn eigen, anonieme YouTubekanaal, waarop hij Xbox-controllers toonde die hij zelf geschilderd had.

ModdedController360

Fans van Timothée Chalamet vermoedden al een tijdje dat de acteur achter het mysterieuze YouTubekanaal ModdedController360 zit. In het begin van 2010 uploadde dat kanaal drie video’s. Daarin toont een jongeman, waarvan we enkel de handen en het torso te zien krijgen, zijn zelfgeschilderde Xbox-controllers.

Het Instagramaccount chalamentuniverse vond de video’s in 2018 en deelde ze met de andere fans, die er ook de stem van Timothée in herkenden. Maar tot nu bleef het bij speculaties.

Bevestigd door Timothée Chalamet

In een recent interview met professionele Fortnite-speler Nate Hill bevestigde Chalamet dat hij ModdedController360 is. “Ik had een YouTubekanaal dat mensen gevonden hebben”, zei hij toen Hill hem vroeg of hij game-ervaring had. “Het is YouTube.com/ModdedController360 en ik schilderde daar controllers.” Timothée customizede de controllers met spray paint en verkocht ze door voor 10 dollar (zo’n 8,5 euro) per stuk.

Het YouTubekanaal bestaat nog steeds en telt drie video’s van telkens ongeveer een minuut lang. Het bleef bij die drie video’s omdat de ouders van Timothée geen fan waren van zijn projectje. “Mijn ouders zeiden: ‘Er staat verf in heel ons huis, je kan dit niet meer doen'”. En zo kwam ModdedController360 tot een einde. Maar Timothée hield er toch maar mooi 30 dollar (zo’n 26 euro) aan over.

https://youtu.be/UsWktrEcKh0
Meer
Lees meer...