De toekomst voor de bioscoop blijft er onzeker uitzien nu er weer heel wat grote releases zijn verschoven naar 2021 (of verder)

De coronacrisis blijft roet in het eten gooien: wie zit te wachten op Mulan, Top Gun: Maverick, de nieuwe Spider-Man of de Star Wars-film die eind dit jaar in de zalen zou komen, moet nog wat langer wachten. De onzekerheid omtrent de wereldwijde pandemie heeft het releaseschema weer helemaal door elkaar geschud. Disney (+ Paramount, Fox en Marvel) lijkt het beu te zijn om zich steeds opnieuw te moeten aanpassen aan een verschuiving van Tenet en neemt nu het zekere voor het onzekere door bijna al hun grote films stevig te verschuiven.

We geven hieronder een overzicht van de releases die verschoven zijn.

  • Volgens het releaseschema van Kinepolis heeft Tenet, de blockbuster van Christopher Nolan waarop de bioscopen hoopten om hun zomer te redden, een releasedatum op 9 september. Het valt echter nog te bekijken of die release aangehouden wordt aangezien het lang niet zeker is of de situatie tegen dan meer onder controle zal zijn. Verdere verschuivingen vallen te verwachten.
  • Mulan is door Disney helemaal van de releasekalender gehaald. Er zal later gecommuniceerd worden over een nieuwe datum.
  • The French Dispatch, de nieuwe film van Wes Anderson, stond op de kalender voor 16 oktober en is nu ook van de kalender gehaald tot nader order.
  • A Quiet Place 2 is verplaatst van 4 september 2020 naar 23 april 2021.
  • Top Gun: Maverick is verplaatst van 23 december 2020 naar 2 juli 2021.
  • De opvolger van Spider-Man: Far From Home, de derde Spider-Man-film met Tom Holland, is door Sony opgeschoven naar 17 december 2021.
  • Avatar 2 schuift een volledig jaar op en zal niet uitkomen op 16 december 2021, maar op 17 december 2022. De vervolgfilms komen dan om de twee jaar: Avatar 3 in 2024, Avatar 4 in 2026, Avatar 5 in 2028.
  • Het eerste deel van de nieuwe Star Wars-trilogie had eigenlijk moeten verschijnen op 16 december 2022, maar die start verschuift nu naar 22 december 2023. Het tweede en derde deel verschijnen respectievelijk in 2025 en 2027.
  • Black Widow (Marvel) en Soul van Pixar behouden voorlopig hun releasedatum in november. Ook West Side Story van Steven Spielberg blijft voorlopig in december gepland staan.
Meer
Lees meer...