‘Dune: Part Two’ officieel aangekondigd door Warner Bros.

Het kom niet als een verrassing, maar de visueel verbluffende blockbuster Dune met Timothée Chalamet en Zendaya in de hoofdrollen heeft eindelijk groen licht gekregen voor een vervolg. De bioscooprelease voor de tweede film staat voorlopig gepland op oktober 2023, met de terugkeer van regisseur, producent en co-scenarist Denis Villeneuve.

Warner Bros.-CEO Ann Sarnoff vertelde Deadline vorige week nog dat een Dune-sequel zeker in de kaarten zat en dat blijkt nu dus officieel. Dit nieuws werd gisteren door Legendary Entertainment en Warner Bros. aangekondigd op Twitter. Het sleutelwoord hier is wel bioscooprelease. Het belangrijkste punt in de onderhandelingen tussen Legendary en Warner Bros. was dat Dune: Part Two enkel in de bioscoop te zien zou zijn deze keer. Voorlopig is er dus geen plan om het vervolg ook op HBO Max te tonen, meldt Deadline nog.

Dune: Part Two

“Legendary is verheugd om officieel verder te gaan met Dune: Part Two … opnieuw gebaseerd op de geweldige boeken geschreven door Frank Herbert”, klonk het op Twitter. “We zouden niet tot dit punt zijn gekomen zonder de buitengewone visie van Denis en het geweldige werk van zijn getalenteerde crew, de schrijvers, onze stellaire cast, onze partners bij Warner Bros. en natuurlijk de fans! Op naar meer Dune.”

Terwijl de verfilming van David Lynch uit 1984 het hele verhaal van Frank Herberts roman uit 1965 in één film propte, had Villeneuve altijd de visie om zijn reboot over twee films te verspreiden. “Ik heb net het nieuws ontvangen van Legendary dat we officieel verder gaan met Dune: Part Two“, zei de filmmaker. “Het is altijd mijn droom geweest om Dune van Frank Herbert te mogen verfilmen en ik bedank de fans, de cast en crew, Legendary en Warner Bros. voor het ondersteunen van deze droom. Dit is nog maar het begin.”

Box office

Dune overtrof afgelopen weekend zijn verwachtingen in de VS met een opening voor 41 miljoen dollar (zo’n 35 miljoen euro), waarbij meer dan de helft van de ticketverkoop werd gerealiseerd in grote zalen. Aan het begin van het weekend had Dune zo’n 12 miljoen dollar ( zo’n 10 miljoen euro) aan cinematickets in de voorverkoop, dat is meer dan elke andere evenementfilm tijdens de pandemie. De wereldwijde box office van de film staat voorlopig op iets meer dan 223 miljoen dollar (ongeveer 192 miljoen euro).

WarnerMedia rapporteerde nog geen cijfers over de prestaties van de film op HBO Max, maar Samba TV – dat de streaming kijkcijfers meet in 3 miljoen Amerikaanse huishoudens – rapporteerde dat 1,9 miljoen Smart TV huishoudens blockbuster Dune bekeken tijdens het weekend. Volgens hen is de film het zesde beste weekenddebuut van Warner Bros./HBO Max. Mortal Kombat staat bovenaan die lijst met 3,8 miljoen kijkers.

Dit alles is een indicatie dat diegenen die Dune heel graag wouden zien, de film in de bioscoop zijn gaan kijken. Mogelijk de reden waarom Warner Bros. het vervolg enkel in de cinema’s wil tonen.

2023

“Denis Villeneuve heeft een film gemaakt die zowel visueel buitengewoon als emotioneel meeslepend is, zoals blijkt uit het wereldwijde succes, zowel kritisch als aan de kassa’s”, zegt Toby Emmerich, voorzitter van Warner Bros. Picture Group. “We zijn verheugd om deze reis voort te zetten met Denis en zijn cast en crew, en onze partners bij Legendary, en kunnen niet wachten om het volgende hoofdstuk van dit epische verhaal in oktober 2023 in de bioscoop te brengen.”

Acteur Timothée Chalamet, die een hoofdrol in de film vertolkt, deelde het nieuws ook op zijn Twitteraccount.

Meer
Lees meer...