‘Dune’: In nieuwe video geven cast en regisseur Denis Villeneuve info over de verschillende personages

Volgende week verschijnt Dune eindelijk in de zalen. De nieuwste film van regisseur Denis Villeneuve met onder andere Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Javier Bardem en Jason Momoa in de hoofdrollen moest verschillende keren uitgesteld worden. Maar op woensdag 15 september verschijnt hij eindelijk in de zalen. Om ons goed voor te bereiden, heeft Warner Bros. een featurette van bijna vijf minuten gelost waarin de cast en regisseur Villeneuve meer uitleg geven over de (verhoudingen tussen de) personages.

Dune, de nieuwste sciencefictionfilm van Denis Villeneuve, verschijnt volgende week in de Belgische IMAX en gewone bioscoopzalen. Dune vormt de eerste verfilming van de Dune-boekenreeks van Frank Herbert. Daardoor moeten we kennismaken met heel wat verschillende personages. Om dat alles wat makkelijker te maken, is er nu een video waarin je in minder dan vijf minuten de belangrijkste personages al kan leren kennen.

Personages

In de nieuwe featurette komen naast regisseur Denis Villeneuve ook de belangrijkste acteurs uit de film aan het woord. Zij leggen uit wie hun personage is en wat hun verhoudingen zijn tegenover elkaar. Als eerste maken we kennis met Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Hij is de zoon van hertog Leto Atreides I (Oscar Isaac) en lady Jessica (Rebecca Ferguson) en zal de nieuwe leider worden van zijn volk. De familie Atreides wordt beschermd door een leger ridders, met als hoofdridder Duncan Idaho (Jason Momoa), die hondstrouw is aan zijn familie. Verder maken we ook kennis met Gurney Halleck, gespeeld door Josh Brolin. Hij is de trainer van Paul die hem probeert klaar te stomen voor het leven als krachtige leider.

De vijanden van de familie Arteides zijn de Harkonnens, geleid door Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård). Hij is een sadistische leider die niet vuil is van een moord meer of minder en veel van zijn vuile werk laat opknappen door zijn neef Beast Rabban Harkonnen (Dave Bautista). Verder maken we ook al kennis met de bewoners van de planeet Arrakis, de Fremen. Hun leider is Stilgar (Javier Bardem), een man die vooral het beste wil voor zijn volk. Ook Chani (Zendaya) en haar moeder Dr. Liet-Kynes (Sharon Duncan-Brewster) maken deel uit van de Fremen.

Bekijk hier de featurette over de personages van Dune:

https://youtu.be/m1ZDp9FEvLA

Dune

Dune is de eerste film uit de Dune-saga, de zesdelige sciencefiction-boekenreeks van Frank Herbert die zich afspeelt op de woestijnplaneet Arrakis in het jaar 10191. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Paul is de zoon van hertog Leto Atreides I (Oscar Isaac) en lady Jessica (Rebecca Ferguson) en is zo de erfgenaam van het geslacht Atreides, dat regeert over de planeet Caladan.

Jessica maakt deel uit van een menselijk fokprogramma, waardoor ze eigenlijk een dochter had moeten krijgen, die later een zoon zou verwekken met Feyd-Rautha, een neef van Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård). Die zoon zou dan de langverwachte Kwisatz Haderach worden, een mens met buitengewone krachten, die onder andere in de toekomst kan kijken. Maar doordat Leto en Jessica een zoon krijgen, moet die nu al meteen de Kwisatz Haderach worden. En daar moet hij een stevige training voor ondergaan om zo controle te krijgen over zijn stofwisseling, versterkte zintuigen te kweken en verschillende vechtsporten aan te leren.

Wanneer Paul 15 jaar oud is, wordt hij door zijn ouders naar de planeet Arrakis gestuurd. Dat is een woestijnplaneet, die daardoor ook The Dune wordt genoemd. Op die planeet ligt een rijkdom voor het rapen, melange oftewel the spice. Dat is een drug die levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten heeft. Maar daardoor is de drug ook heel gegeerd door andere volkeren uit het universum. Het wordt dus geen makkelijke opgave voor Paul om die rijkdommen te beschermen.

Bekijk hier de officiële trailer van Dune:

Dune verschijnt op woensdag 15 september in de Belgische zalen. Op dinsdag 14 september is hij al in enkele zalen te zien in avant-première.

Meer
Lees meer...