Timothée Chalamet deelt eerste foto als jonge Willy Wonka

Timothée Chalamet zal in 2023 te zien zijn als Willy Wonka in de film Wonka. Hij zal de jonge versie van de wereldberoemde directeur van een chocoladefabriek spelen. Chalamet deelde zelf de eerste foto van zichzelf als het legendarische personage.

We moeten er nog meer dan een jaar op wachten, maar in 2023 zal een nieuwe film over Willy Wonka verschijnen. In Wonka, zoals de film heet, zullen we het personage van Roald Dahl te zien krijgen in zijn jongere jaren. Timothée Chalamet zal daarbij de rol van de jonge Willy Wonka voor z’n rekening nemen. En hij deelde nu al de eerste foto van zichzelf als het personage.

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet heeft eigenlijk geen voorstelling meer nodig. De afgelopen jaren schitterde de jonge acteur in verschillende grote rollen. Hij werd vooral bekend door zijn rol als Elio in de film Call Me By Your Name. Later was hij ook te zien in de film Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen en de Netflixfilm The King. Recent verschenen de films Dune van Denis Villeneuve en The French Dispatch van Wes Anderson, waarin hij twee keer de hoofdrol speelde.

Voor de rol van Willy Wonka waren lang twee acteurs in de running, Timothée Chalamet en Spider-Man-acteur Tom Holland. De makers gingen uiteindelijk voor Chalamet, die in de film A Rainy Day in New York al bewees dat hij ook kan zingen, iets wat zeker van pas zal komen in de musical.

Wonka

Warner Bros. werkt nu al zo’n vijf jaar lang aan de nieuwe film over het leven van Willy Wonka. De film, die simpelweg Wonka zal heten, zal dus niet gaan over Charlie en zijn gouden ticket, maar wel volledig over de directeur van de chocoladefabriek, Willy Wonka.

In de film zullen we de jonge Willy Wonka te zien krijgen en komen we meer te weten over hoe hij uitgroeide tot directeur van de chocoladefabriek, die waakt over zijn leger van Oempa Loempa’s. De film wordt een musical en zal – als alles volgens plan verloopt – verschijnen op 17 maart 2023. De regie is in handen van Paul King, die recent nog Paddington maakte. David Heyman zal als producer bij de film betrokken zijn. Hij was eerder ook producer voor de films van Harry Potter. Naast Chalamet zullen ook Rowan Atkinson (Mr. Bean, Blackadder), Mathew Baynton (The Wrong Mans), Jim Carter (Downton Abbey), Olivia Colman (BroadchurchThe Crown), Sally Hawkins (The Shape of Water), Richard Fulcher (Marriage Story), Paterson Joseph (The Beach), kindacteur Colin O’ Brien, Natasha Rothwell (The Characters), Rakhee Thakrar (Sex Education), Ellie White (The Other One), Keegan-Michael Key (Key & Peele), Tom Davis (Paddington 2), Kobna Holdbrook-Smith (Mary Poppins Returns), Simon Farnaby (Star Wars: Rogue One), Calah Lane (This is Us) en Matt Lucas (Little Britain) in de film te zien zijn.

Het zal dus nog wel even duren voor we Wonka in de zalen te zien krijgen, maar gelukkig geeft Chalamet ons nu al een eerste blik op zijn Willy Wonka. En die heeft een iets minder glad kapsel, maar wel de gekende outfit, inclusief hoge hoed.

Bekijk hier de eerste foto van Timothée Chalamet als Willy Wonka:

Meer
Lees meer...