Timothée Chalamet is de nieuwe Willy Wonka in prequel

Warner Bros. heeft zonet in een persbericht aangekondigd dat ze officieel zijn begonnen met de productie en opnames van de film Wonka, een prequel gebasseerd op de bekende roman Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl die ook al is verfilmd door Mel Stuart en Tim Burton. In de vorige films werd Wonka gespeeld door respectievelijk Gene Wilder en Johnny Depp. Deze keer wordt de jongere Wonka vertolkt door niemand minder dan Timothée Chalamet, voornamelijk gekend uit de films Little Women, Dune – die nog maar net in de bioscoopzalen speelt – en Call Me By Your Name.

Begin dit jaar was naast Timothée Chalamet, ook Tom Holland nog in de running voor de hoofdrol van Willy Wonka, maar het lijkt erop dat de producenten uiteindelijk voor Chalamet hebben gekozen. De uiterst Britse cast bestaat verder uit Rowan Atkinson, ja de welbekende Mr. Bean, Mathew Baynton, Jim Carter (Downton Abbey), Olivia Colman (The Favourite, The Crown), Sally Hawkins (The Shape of Water), Richard Fulcher, Paterson Joseph, Colin O’ Brien, Natasha Rothwell, Rakhee Thakrar, Ellie White, Keegan-Michael Key, Tom Davis, Kobna Holdbrook-Smith en Matt Lucas.

Wonka

De film wordt geregisseerd door Paul King, die de beide uiterst charmante live-action Paddington-films maakte. Het scenario schreef hij in samenwerking met Simon Farnaby. Wonka zou een oorsprongsverhaal zijn dat het levendige, mythische begin verkent van de fantasierijke jonge uitvinder (Willy Wonka aka Chalamet) voordat hij de voor ons befaamde chocolade- en snoepkoning wordt.

Momenteel staat de film Wonka gepland om op 17 maart 2023 in de bioscoop te verschijnen.

Meer
Lees meer...