Tom Holland en Timothée Chalamet in de running voor rol als jonge Willy Wonka in nieuwe film

Warner Bros. werkt aan een nieuwe film over Willy Wonka. We leerden het personage kennen als de directeur van de chocoladefabriek in het boek Charlie and the Choclate Factory van Roald Dahl. Maar in de nieuwe film Wonka zullen we Willy Wonka in z’n jongere jaren leren kennen. En voor die rol zijn voorlopig twee populaire acteurs in de running.

De meeste mensen kennen Willy Wonka uiteraard als Johnny Depp in de film Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton uit 2005 of als Gene Wilder uit de verfilming van het boek van Roald Dahl uit 1971. Maar binnenkort zullen we de directeur van de chocoladefabriek op een heel andere manier leren kennen.

Wonka

Op dit moment is Warner Bros. al bijna vijf jaar aan het werken aan een nieuwe film over het leven van Willy Wonka. De film die de naam Wonka kreeg, zal – als alles volgens plan verloopt – verschijnen op 17 maart 2023. De regie is in handen van Paul King, die recent nog Paddington maakte. David Heyman zal als producer bij de film betrokken zijn. Hij was eerder ook producer voor de films van Harry Potter.

Voor de hoofdrol werden in 2018 al verschillende namen genoemd. Toen ging het onder andere over Ryan Gosling, Donald Glover en Ezra Miller. Maar ondertussen zijn we weer drie jaar verder en lijkt de productie de lijst ingekort te hebben tot twee kanshebbers.

Tom Holland of Timothée Chalamet

Volgens bronnen van Collider zou Warner Bros. op dit moment Tom Holland en Timothée Chalamet op het oog hebben voor de rol. Tom Holland is natuurlijk bekend voor zijn rol als Spider-Man in de films van The Avengers.

Timothée Chalament kan je dan weer kennen als Elio uit Call Me By Your Name of Nic uit Beautiful Boy. Later dit jaar zal hij ook te zien zijn in een van de hoofdrollen in Dune van Denis Villeneuve.

Meer
Lees meer...