Het vervolg van ‘Call Me By Your Name’ start met deze scène, als het van de maker afhangt

‘Call Me By Your Name’, één van de beste films van 2017, krijgt een vervolg, dat weten we intussen zeker. En de maker van de eerste weet al precies hoe die tweede film moet beginnen, al wil dat niet zeggen dat hij volledig het boek zal volgen. 

De naam Luca Guadagnino deed twee jaar geleden nog niet zo veel belletjes rinkelen, maar nu kennen we hem als de man die het boek Call Me By Your Name mocht verfilmen. Het liefdesverhaal tussen de jonge Italiaanse Elio en de oudere Amerikaan Oliver deed het internationale publiek sidderen van plezier. Call Me By Your Name
wordt wereldwijd als één van de beste films van 2017 gezien, deels omdat hij baanbrekend was, maar ook omdat het gewoon een ijzersterke prent is.

Er komt trouwens ook een tweede boek van Call Me By Your Name.

Elio en Oliver

En die krijgt dus een vervolg, dat bevestigde Guadagnino onlangs opnieuw aan een Italiaans tijdschrift. Hij heeft zelfs al plannen voor de openingsscène van het vervolg. Want die heeft Guadagnino al in gedachten. De film zal namelijk beginnen met Elio die de tranen in zijn ogen heeft. Wil dat zeggen dat we gewoon van start gaan waar de eerste film eindigt? Nee, integendeel.

Hield jij van Call Me By Your Name? Wat dacht je dan van Love, Simon?

Da’s een trucje van Guadagnino om de kijker op het verkeerde been te zetten. Tenminste, de kijkers die het boek gelezen hebben. Want die weten natuurlijk dat het verhaal eigenlijk vijftien jaar later verdergaat, en hoewel dat uit die eerste scène niet blijkt, is dat wel zo. Let op, spoilers!

Vecchiali

Elio zal namelijk in die scène aan het huilen zijn omdat hij naar een prachtig kunstwerk aan het kijken is, niet omdat hij mentaal nog afscheid neemt van Oliver. Specifiek gaat het om ‘Once More/Encore’ van Paul Vecchiali. Dat ziet er overigens zo uit.

Volgens Guadagnino is Vecchialis werk op het lijf van Elio geschreven. “Volgens mij houdt hij van Vecchialis werk. Dat is namelijk net zo melancholisch als hij.” Maar melancholie is niet het enige dat Elio zal voelen in het vervolg van Call Me By Your Name. Hij zal er normaal ook stikjaloers worden op de vrouw van Oliver.

Dit weten we al over het vervolg van Call Me By Your Name.

Dakota Johnson

En voor die rol heeft de regisseur trouwens ook al een casting in gedachten. Tussen de lijnen door liet Guadagnino namelijk blijken dat hij wel zin heeft om opnieuw samen te werken met Dakota Johnson.

Johnson en Guadagnino werkten al twee keer samen: hij regisseerde haar in A Bigger Splash uit 2015 en in Suspiria (2018). Maar het bekendst is Dakota Johnson natuurlijk uit de Fifty Shades-trilogie (de eerste staat intussen trouwens op Netflix). Daar speelde ze onschuldige Anastasia Steele, die als een blok valt voor rijke, onleesbare IT-magnaat en meester-in-de-slaapkamer Christian Grey ( gespeeld door Jamie Dornan, hier zijn trouwens 19 gifjes van de man die je gaan doen watertanden).

Meer
Lees meer...