Johnny Depp zou toch 16 miljoen dollar krijgen voor ‘Fantastic Beasts 3’

Vorige maand liet Johnny Depp weten dat hij niet meer te zien zal zijn in de films van Fantastic Beasts. In de nasleep van zijn verloren rechtzaak tegen The Sun besliste de filmstudio Warner Bros. om de banden met de acteur te verbreken. Op dat moment had Depp al één scène van Fantastic Beasts 3 opgenomen en daar zal hij royaal voor betaald worden.

Acteur Johnny Depp zal niet meer te zien zijn als Gellert Grindelwald. De acteur werd door Warner Bros. aan de deur gezet nadat hij zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun verloor en dit in beroep wilde aanvechten. Depp sleepte The Sun voor de rechter omdat het hem in het licht van de zaak tegen zijn ex Amber Heard een “wife-beater” (vrouwenmishandelaar) had genoemd. De acteur kon daar uiteraard niet mee lachen en klaagde The Sun aan voor smaad. Depp verloor de zaak, maar vecht deze nu aan in beroep.

Mads Mikkelsen

Aangezien de opnames voor Fantastic Beasts 3 al gestart waren, moest Warner Bros. snel vervanging vinden voor de rol van Gellert Grindelwald. Die vonden ze in de Deense acteur Mads Mikkelsen (Jagten, Hannibal).

Mikkelsen werd al meteen getipt als mogelijke vervanger van Johnny Depp, maar ontkende dit aanvankelijk. Niet veel later kwam het nieuws dat Mikkelsen wel degelijk de rol van Grindelwald zal spelen in de films van Fantastic Beasts.

16 miljoen dollar voor één scène

Net na het ontslag van Depp werd al duidelijk dat de acteur alsnog zijn volledige loon zal ontvangen voor zijn rol in Fantastic Beasts 3, ook al heeft hij maar één scène opgenomen die het daglicht niet zal zien. Johnny Depp heeft namelijk een zogenaamd pay-or-play contract. Dat houdt in dat hij volledig uitbetaald zal worden voor zijn rol.

En nu is er meer nieuws bekend over het bedrag dat Johnny Depp zal krijgen. Het zou volgens bronnen van The Hollywood Reporter gaan om een bedrag van maar liefst 16 miljoen dollar (zo’n 13 miljoen euro).

Meer
Lees meer...