Belgische ‘Beautiful Boy’ wint twee prijzen op Hollywood Film Awards

Felix Van Groeningen is gisteravond uitgeroepen tot beste doorbrekende regisseur op de Hollywood Film Awards. De Gentse regisseur won die prijs voor zijn Engelstalige debuut met ‘Beautiful Boy’. Thimothée Chalamet, de acteur die de drugsverslaafde zoon speelt in de film, won gisteravond de award voor beste acteur in een bijrol.

Beautiful Boy ging begin september in wereldpremière op het filmfestival van Toronto (en hij werd daar ontzettend goed ontvangen). Tijdens Film Fest Gent kreeg de film zijn Belgische première. Vanaf 21 november speelt de film in de Belgische bioscopen.

Felix Van Groeningen

Beautiful Boy gaat over de relatie tussen een vader (Steve Carell) en zijn drugsverslaafde tienerzoon (Timothée Chalamet). Chalamet werd al meermaals gelauwerd voor zijn rol in de film. Verschillende kenners zien hem zelfs een Oscarnominatie krijgen voor zijn prestatie.

Eerder regisseerde Van Groeningen de Vlaamse films The Broken Circle Breakdown en De Helaasheid der Dingen, maar met Beautiful Boy maakt hij dus zijn Hollywooddebuut. Van Groeningen kreeg de prijs overhandigd door Brad Pitt.

Bekijk hieronder de trailer van Beautiful Boy:

Meer
Lees meer...