Timothée Chalamet zal jonge Willy Wonka spelen in nieuwe film ‘Wonka’

De Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet zal binnenkort te zien zijn als jonge Willy Wonka in een nieuwe film gebaseerd op het boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl. Wonka zal de excentrieke directeur van de chocoladefabriek tonen in zijn jonge jaren.

Timothée Chalamet heeft opnieuw een grote rol te pakken. Hij krijgt namelijk de hoofdrol in Wonka, een nieuwe film over Willy Wonka. Chalamet wordt zo de derde acteur die in de huid van het personage kruipt na Gene Wilder in 1971 en Johnny Depp in 2005. Die twee films, allebei Charlie and The Chocolate Factory genaamd, volgden het verhaal van Roald Dahl. In de nieuwe film Wonka krijgen we een jongere Willy Wonka te zien.

Wonka

Warner Bros. werkt nu al zo’n vijf jaar lang aan de nieuwe film over het leven van Willy Wonka. De film, die simpelweg Wonka zal heten, zal dus niet gaan over Charlie en zijn gouden ticket, maar wel volledig over de directeur van de chocoladefabriek, Willy Wonka.

In de film zullen we de jonge Willy Wonka te zien krijgen en zullen we meer te weten komen over hoe hij uitgroeide tot de baas van de Oempa Loempa’s in zijn eigen chocoladefabriek. De film wordt een musical en zal – als alles volgens plan verloopt – verschijnen op 17 maart 2023. De regie is in handen van Paul King, die recent nog Paddington maakte. David Heyman zal als producer bij de film betrokken zijn. Hij was eerder ook producer voor de films van Harry Potter.

Timothée Chalamet

Eerder dit jaar liet Warner Bros. al weten dat er nog twee acteurs in de running waren voor de hoofdrol als Willy Wonka. Het ging toen om Tom Holland en Timothée Chalamet. De keuze van de studio viel uiteindelijk op die laatste. Chalamet liet zijn zangtalent eerder al horen in de film A Rainy Day in New York. Daarnaast heeft hij uiteraard ook de looks van een jonge Willy Wonka.

Timothée Chalamet werd vooral bekend door zijn rol als Elio in de film Call Me By Your Name. Later was hij ook te zien in de film Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen en de Netflixfilm The King. Later dit jaar zal hij ook te zien zijn in Dune van Denis Villeneuve en in The French Dispatch van Wes Anderson.

Meer
Lees meer...